Aanrijder wou politie doen geloven dat zijn auto gestolen was

Fietser van 18 jaar verongelukt

HEULE -
Bij een verkeersongeval in het centrum van Heule is een 18-jarige fietser verongelukt. Tom Nuyttens uit de Kransvijver 53 in Heule werd vrijdag omstreeks 20 uur met zijn fiets gegrepen door een personenwagen. Hij overleed aan zijn verwondingen. De bestuurder van de aanrijdende auto wou de politie wijsmaken dat niet hij maar wel een dief achter het stuur van zijn wagen het ongeval veroorzaakt had.

Het ongeval deed zich voor op het kruispunt van de Schoolstraat met de Kortrijksestraat in Heule. Het slachtoffer kwam met zijn fiets uit de Schoolstraat en dwarste het kruispunt toen hij door het voertuig werd aangereden. Hij werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis in Kortrijk, waar hij zaterdagmorgen aan de opgelopen verwondingen overleed.

De chauffeur van de personenwagen Opel Kadett zette zijn weg gewoon verder. Zijn wagen kwam pas enkele straten verder aan De Warande tot stilstand. Daar liet hij zijn auto achter en ging de politie vertellen dat zijn wagen was gestolen. Hij wou het voorstellen als zou de autodief de aanrijding hebben veroorzaakt.

Later viel hij door de mand. De jongeman uit Kortrijk gaf toe dat verhaal in paniek te hebben verzonnen. Er was geen alcoholintoxicatie. Hij werd dan ook niet voorgeleid.

Het parket stuurde wel een verkeersdeskundige ter plaatse om na te gaan waar de fietser zich op het moment van de aanrijding bevond en of hij nog reed of al stilstond.

Tom Nuyttens (18) is de zoon van de Kortrijkse beroepsbrandweerman Eric Nuyttens en de jongste uit een gezin van vier. Zijn opa Marcel was vroeger brandweercommandant. (BVC)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees