Oudste Brugse carnavalsvereniging is 44 jaar

Totetrekkersgarde viert speciale verjaardag

BRUGGE -
De Totetrekkersgarde, de oudste carnavalsvereniging van Brugge, bestaat volgend jaar 44 jaar. Op zaterdag 17 januari 2004 zetten ze een speciale viering op in de Stadshallen en Studio Hall. Alaaf!

Carnavalsverenigingen houden er een eigenaardige tijdrekening op na. Een jubileum van 25 jaar wordt niet gevierd, wel houdt men elke 11 jaar een viering. Bij De Totetrekkersgarde, die gesticht werd in 1960, is men volgend jaar aan de 44ste verjaardag. 4 x 11 dus en dat moeten ze vieren.

Op zaterdag 17 januari 2004 moet het gaan gebeuren. Om geïnteresseerden nu al warm te doen lopen voor deze viering, stelde De Totetrekkersgarde een sponsordossier samen. ,,Eerst speelden we met het idee om er een puur Brugse avond van te maken, maar dankzij de inbreng van enkele sponsors kunnen we het grootser aanpakken'', zegt Danny Couckuyt, hofmeester van De Totetrekkersgarde.

In de vooravond zal Brugges oudste carnavalsvereniging verzamelen blazen in Studio Hall. Daarna trekt men met een bus van De Lijn richting Stadshallen van het Belfort op de Markt. Na een receptie wordt een koud buffet met gepaste dranken aangeboden. Aansluitend gaat het opnieuw richting Studio Hall. Daar barst vanaf 20.30 uur een variétéavond los.

Op deze avond is ook het grote publiek welkom. Hebben inmiddels hun -- vaak gratis -- medewerking toegezegd: accordeonist Le Grand Julot, Guido Baziel Depraetere, de Kempische gitaarband, Benny Scott, Lucy Loes, Lou Sterda en Garry Hagger.

,,Om de viering optimaal voor te bereiden, werd een bescherm- en steuncomité opgericht. Alle voorstellen, suggesties of aanbiedingen voor deze viering zijn welkom bij hen'', zegt Johan Cortvriendt, voorzitter van De Totetrekkersgarde.

,,Naar aanleiding van de viering gaan we ook een boek met de geschiedenis van De Totetrekkersgarde uitbrengen. Danny Couckuyt zal zich hiervoor laten inspireren op het werk van raadslid Jo Dupon. Het boek zal op bestelling verkrijgbaar zijn'', geeft Mike Wildemeersch, pr-man van De Totetrekkersgarde, mee.

Tickets voor de variétéavond kosten 11 euro. Om in te tekenen op het VIP-arrangement -- deelname aan de maaltijd en een toegangskaart voor de variétéavond met voorbehouden zitplaats -- moet je 55 euro overmaken. De opbrengst van de 4 x 11 viering zal geschonken worden aan vzw Licht & Liefde Heem uit Varsenare.

 • Inlichtingen en reserveren: gsm 0485-88 77 29 (Mike Wildemeersch).
 • Corrigeer

  IN HET NIEUWS

  Verkiezingen in jouw gemeente:

  Meest Gelezen

  POPULAIRE VIDEO'S

  Het beste van Enkel voor abonnees