Felix De Boeck met ambitie

BRUSSEL, DROGENBOS -
Het Felix De Boeckmuseum heeft ambitieuze plannen. Het wil tegen juni 2004 als internationaal museum erkend worden, de uitstraling vergroten en meer bezoekers aantrekken.

In het Felix De Boeckmuseum ondertekenden Vlaams Cultuurminister Paul Van Grembergen, gouverneur Lode Witte en burgemeester Jean Calmeyn een overeenkomst die een nieuw leven moet inluiden voor het museum. Door deze overeenkomst wordt het museum voortaan beheerd door een vzw volgens duidelijke afspraken. En de vzw heeft ambitieuze plannen voor het Felix De Boeckmuseum.

Bij zijn dood acht jaar geleden, verdeelde Felix De Boeck een aantal rechten tussen de gemeente, de Vlaamse gemeenschap, de vzw vrienden van Felix De Boekck en de Stichting Felix De Boeck. Deze verdeeldheid maakte het beheer van het museum, het woonhuis en de boomgaard van de overleden kunstschilder erg moeilijk. Om hieraan te verhelpen werd een vzw uitgedokterd waarin de Vlaamse overheid, de provincie Vlaams-Brabant als evenwaardige partners zetelen. Alle drie zorgen het eerste jaar voor een financiële inbreng van 75.000 euro. André De Moor van de vzw De Rand en vertegenwoordiger van de Vlaamse overheid, werd als de nieuwe voorzitter van het Felix De Boeckmuseum aangeduid. Jan De Kelver blijft conservator van het museum.

De nieuwe vzw heeft ambitieuze plannen want door de betere structuur wordt ook de financiële armslag groter. Zo streeft het museum er naar om tegen juni 2004 als internationaal museum erkend te worden. Dit moet niet alleen de uitstraling vergroten en het bezoekersaantal opdrijven maar het geeft ook mogelijkheden op extra subsidies. (IDH)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees