Stijn en Kimberly mini-prinsenpaar


HALLE

Alle gevederde (carnavals)hoofden zijn gekend in Halle. Na Luc Pieters en Carine Michiels, prins en prinses carnaval, en Victor Seghers en Marie-Thérèse Meynaert (seniorenprinsenpaar), werden tijdens het kindercarnaval Stijn Belaen (12) en Kimberly Sergeant (9) aan het lijstje toegevoegd. Zij zijn miniprins en mini-prinses.

Net als bij de gewone prinsenverkiezingen, is er ook aan kandidaatjes die de titel van miniprins en miniprinses willen voeren geen gebrek in Halle. Tijdens het kindercarnaval dienden zich acht meisjes en zes jongens aan. Ze kregen enkele ludieke proeven voorgeschoteld zoals naar beneden vallende bananen uit een boom opvangen en met een stokje rond een elektriciteitsspiraal glijden zonder dat het belletje rinkelt. Maar de doorslag gaf een eigen voorstelling van de kandidaten. Kimberly schudde hippe danspassen uit haar mouw, terwijl Stijn de jury inpakte door zelf het lied van de Halse Vaantjesboer te zingen.

,,Ik had nooit gedacht dat ik zou winnen'', vertelde Stijn Belaen achteraf. ,,Ik wilde al lang miniprins worden maar ik wist niet hoe dat ging. Tot ik dit jaar toevallig een advertentie zag. Ik ben niet actief in een carnavalsgroep maar voor mij is het in elk geval een droom die in vervulling gaat''. De 12-jarige kersverse miniprins zit in het zesde leerjaar van het Halse Onze-Lieve-Vrouwcollege, woont in de Sint-Rochuswijk en houdt vooral van lezen en spelen met zijn vrienden.

,,Ik ken carnaval al een beetje'', vertelt Kimberly. ,,Mijn ouders zijn actief in de Orde van de Hofmaarschalken. Mijn ma nam zelf ook een paar keer aan de verkiezing voor miniprinses deel en vertelde dat het tof was''. Kimberly Sergeant, woont in Buizingen, zit in het vierde leerjaar van de gemeenteschool Beukenbos en houdt van lopen en carnaval. De miniprins en de miniprinses gingen naar huis met een groot prijzenpakket aan speelgoed en een eigen gsm.

Minihofdame wordt Joyce Denayer (11) uit Halle en minihofmaarschalk is Dorian Demol (12) uit Essenbeek. Onder de verliezers geen traantjes. Kevin Benoit, Kjell Muylle, Pieter Coppens, Dries Dubois, Lise Muylle, Steffie Carels, Amy Degreef, Kelly Lanckmans en Elke Ghyssels amuseerden zich kostelijk en zegden na afloop in koor volgend jaar opnieuw deel te nemen.

In de zaal volgden ondertussen honderden kinderen het hele gebeuren mee. Ze leefden zich uit op de vrolijke kinderhits en in de konfettiregen, terwijl de cola en chips vlotjes over de toonbank schoven. Een zeshonderd kinderen daagden ook verkleed op en dongen mee naar de prijs van mooist verklede kindercarnavalist.

De mini-Chicskes, de kinderen van carnavalsgroep Dei van ba Chic, gingen met de hoofdprijs lopen. Halattraction deelde meer dan vijftig prijzen uit. De prijs voor de jongste deelnemer was voor baby Joren, amper zestien weken oud, die met zijn mama naar het kindercarnaval kwam. (IDH)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees