Volgens Paul Ulens worden schutters verbannen van forum

,,Leden geweerd van Spirit-site''

MERCHTEM -
Paul Ulens, die in de schietclub Trefpunt in Merchtem oefent, hekelt het feit dat verschillende leden van de schietstand in Merchtem niet meer op het open-discussie-forum van de website van Spirit kunnen.

Paul Ulens: ,,Spirit neemt wat wapenwetgeving betreft een zeer radicaal standpunt in. Bij een discussie op hun open forum via www.meerspirit.be werden de leden gewoon prompt van het forum geweerd. Dat is grof,'' besluit Ulens, die tevens bestuurslid is van de Liga der Wapenliefhebbers.

Geert Marrin van de studiedienst van Spirit: ,,Wij hebben een open forum op onze site. Enkel wanneer de reacties op het forum onfatsoenlijk zijn, dan worden die geweerd. Het moet beleefd blijven. We worden de jongste dagen wel gestalked. Zo proberen enkelen onze site te blokkeren door honderden berichten te sturen. We wijzen geen beschuldigende vinger, maar als er in een reactie verschillende scheldwoorden staan, dan wordt die van de site geweerd.''

Spirit wil een verbod op particulier wapenbezit invoeren, wat kwaad bloed zet bij de wapenliefhebbers. De partij wil met dit verbod drama's voorkomen. Wel wil Spirit een uitzondering voor de wapensportliefhebbers. Zij zouden hun wapens in een depot kunnen afgeven. Wapens mee naar huis nemen is voor Spirit uit den boze. (JHW)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees