Groep overvalt bars Vlasmarkt en haalt camionette leeg

Herrieschoppers bederven Feesten-pret

GENT -
Een groep marginalen verpest de Feesten-sfeer op de Vlasmarkt. Feestenburgemeester Daniël Termont heeft het zelfs over ,,misdadigers''. ,,Zij roven 's nachts de bars van organisator Trefpunt leeg. Ook overvielen zij een camionette die langskwam. Ze doen zelfs hun behoefte onder de ogen van de politie.''

Het blijkt om een groep van 100 mensen te gaan. De politie probeert ze in beeld te brengen, ook met veiligheidscamera's.

Termont: ,,De politie zal ingrijpen zoals ze denkt te moeten ingrijpen. Maar dit is onaanvaardbaar. We zitten met een aanzienlijk probleem. De sfeer is grimmig.''


Van oudsher
De Vlasmarkt, opzij van Sint-Jacobs, is van oudsher de uitlaatklep van de Feesten. Tot het ochtendgloren komen daar traditioneel nachtraven en feestneuzen, die er maar niet genoeg van krijgen, samen. Welke Feesten-ganger heeft er niet eens het ochtendgloren meegemaakt? Maar nu bederft een groep herrieschoppers er de sfeer. ,,Ook de cafés aan de Vlasmarkt lijden daaronder'', zegt Termont.

De cafés mogen daar meestal tot acht uur openblijven, als ze tenminste in de pleinactiviteiten zijn opgenomen. Want de normale sluitingstijd is 5 uur. Eén café, de Kinky Star, blijft gewoon dag en nacht doorgaan en maakt daar zelfs reclame mee.

De veiligheidsploegen van Sint-Jacobs en de Vlasmarkt vergaderden gisteravond om te kijken wat ze kunnen doen. Ze zullen meer stewards inzetten en de politie zal meer spotters ter plaatse sturen. Wie op heterdaad wordt betrapt zal worden opgepakt.

Corrigeer

MEER NIEUWS