Meetjeslandse Balloonmeeting verwacht ruim 50.000 bezoekers op 26 en 27 juli

,,Gratis spektakel van hoog niveau!''

EEKLO -
De achttiende AVS Balloonmeeting van zaterdag 26 en zondag 27 juli wordt er één om naar uit te kijken, en wel om diverse redenen. Zo spelen de organisatoren blufpoker door de promotioneel interessante live-uitzending van Radio Donna te schrappen. Ook werden grote inspanningen geleverd om enkele special shape-ballonnen naar Eeklo te halen. En ten slotte is het uitkijken naar de 36 gehandicapten die gratis mee de lucht in mogen. Gratis is trouwens het toverwoord, want na 18 jaar wordt voor dit gezinsspektakel van hoog niveau nog altijd geen toegangsgeld gevraagd.

De AVS Balloonmeeting aan de sporthal in de Pussemierstraat mag van het bestuur der luchtvaart meer dan 100 ballonnen op een avond de lucht insturen. Maar dat hoeft niet voor Guy Bral en zijn team. Het wegvallen van de live-uitzending van Radio Donna, dat negen jaar op rij naar Eeklo afzakte, is een ander paar mouwen.

,,Voor ons staan de ballonvaarders centraal'', beklemtoont bestuurslid Erik Wille. ,,En toen Donna optredens wilde plannen wanneer de ballonnen moeten opstijgen, hoefde het niet meer voor ons. We zijn in alle vriendschap uiteengegaan en het is nu een uitdaging voor ons en de AVS Zomershow om te tonen dat we ook zonder Donna tienduizenden bezoekers kunnen lokken.'' Zondagnamiddag mag presentator Geert Faes alvast klinkende namen aankondigen: Isabelle Adam, Ellen (Big Brother), Quatro, Kim Kay en Raymond van het Groenewoud. Op zaterdag is er met de KetNetband, Sarah (Soundmixshow), Klutske, Ann-Sophie Deweer en het vuurwerk ook veel te beleven.

Blikvangers worden ook de 36 gehandicapten van de Vierklaver (Adegem), Obra (Evergem) en De Passage (Eeklo) die, dankzij Belgacom, gratis meevliegen. ,,Dit is voor hen een unieke kans'', zegt men bij Obra. ,,Ze werden de voorbije weken grondig voorbereid en weten wat hen in de ballonmand te wachten staat.'' Of dat een mand van een gewone ballon zal zijn, of van een special shape, valt af te wachten. In ieder geval, wie zaterdag of zondag plots een telefooncel of jaguar voorbij ziet vliegen, weet dat het Balloonteam andermaal voor een geslaagde meeting heeft gezorgd.


Vlucht kost 120 euro
De AVS Balloonmeeting is vanop de grond aan de kant van de sportterreinen al een adembenemend en kleurrijk spektakel, maar vanuit een ballonmand is het nog iets mooier. Wie tijdens de achttiende meeting eens letterlijk van de grond wil gaan, kan hiervoor een plaatsje reserveren op nummer 050-71.29.55 en betaalt 120 euro. In die prijs zit ook een koud of broodbuffet inbegrepen. Er zijn vluchten gepland op zaterdagavond 26 juli om 19.30 uur en op zondag 27 juli om 6 en 19.30 uur.

Corrigeer

MEER NIEUWS