Feesten ingezet met traditionele kuikentjesworp

Deinze ziet ze vliegen

DEINZE -
De Deinse Feesten zetten gisteren traditioneel in met de 44ste jaarmarkt en de al even befaamde kippenworp. Duizend pluche kuikentjes en konijntjes werden vanop appartementsgebouwen op de circa 800 meter lange markt uitgestrooid. Zeshonderd van die diertjes gaven recht op een braadkip en waardebon. De hoofdprijs, een kristallen haan van Val Saint Lambert, viel in de armen van Henriette Mortier van de Centrumlaan in Petegem. In haar woning op de Oostkouter prijkt de haan nu op de schouw.

Er stond een lekker zonnetje boven de Deinse markt en je kon gistervoormiddag tijdens de jaarmarkt weer op de koppen lopen. Duizenden kijkers, kopers en bezoekers verdrongen zich langs de meer dan 1.600 meter lange ketting van kramen waarop de standhouders hun waren aanprezen. De Euro Dixie Band zorgde voor de muzikale sfeer.

Om 11 uur werden vanop verschillende appartementsgebouwen de pluche kuikentjes en konijntjes uitgeworpen. In één diertje stak de hoofdprijs. Die werd gewonnen door Henriette Mortier (67) van de Oostkouter in Petegem. Ze is, samen met haar man Daniel Bijn, een trouw bezoekster van de markt.


Op de schouw
,,Nadat we eerst hadden deelgenomen aan de volkssporten, deed ik mijn inkopen. Toen ik aan een kraam stond ter hoogte van de Hallepoort belandde plots een geel pluche konijntje dicht bij mij op de grond'', vertelt Henriette Mortier. Het bleek het winnende nummer. Samen met het konijntje krijgt de prachtige kristallen haan nu een ereplaatsje in haar woning. ,,Want ik wil er nog lang van genieten'', zegt Henriette. Behalve de hoofdprijs werden ook nog 250 braadkippen weggeschonken en kregen alle jarigen een braadkip op vertoon van hun identiteitskaart.

Corrigeer

MEER NIEUWS