Oost-Vlaamse kinderen van kansarme gezinnen kunnen gratis naar de Free Feesten

Child's Heart met opmerkelijke zomeractie

ZOTTEGEM / BRAKEL -
Child's Heart uit Zottegem, een organisatie die zich inzet voor kinderen uit kansarme gezinnen, pakt deze zomer met het project Child's Heart Summer Holidays 2003 uit. Child's Heart klopte hiervoor aan de deur van de vzw Free Feesten en met resultaat. Alle Oost-Vlaamse kinderen uit minderbedeelde gezinnen kunnen op zondag 10 augustus gratis naar de festivalweide in Brakel, waar zij bovendien op enkele verrassingen worden getrakteerd.

Na de geslaagde paasactie, waarbij een duizendtal kinderen een radio in de vorm van een paasei kregen, zocht Child's Heart naar een nieuw project. Met Child's Heart Summer Holidays 2003 hopen Ulrich De Bosscher en Andreas Kesteleyn van Child's Heart weer evenveel kinderen te bereiken.

,,Het is de bedoeling om kinderen uit kansarme gezinnen een duwtje in de rug te geven om ook eens een leuke uitstap tijdens de zomervakantie te maken. Meestal kunnen de kinderen om financiële redenen niet deelnemen aan een uitstapje of een reisje, waarvan hun vriendjes dan wel kunnen genieten. Dat kan een minderwaardigheidsgevoel, afzondering of pesten tot gevolg hebben, zeker wanneer dat binnen jeugdverenigingen of groepjes gebeurt.''

Het voorstel van Child's Heart viel bij Rik en Wim De Nijs van de vzw Free Feesten niet in dovemansoren. Op eenvoudig vertoon van hun uitnodiging en persoonlijke code mogen de kinderen gratis binnen. Om hun privacy te garanderen, wordt op de uitnodiging het logo van Child's Heart weggelaten. De geselecteerde gezinnen kregen een uitnodiging in de bus. Voor de selectie werd met de plaatselijke OCMW's en met verenigingen die zich over dezelfde doelgroep ontfermen, zoals de vzw Lichtpunt, samengewerkt.


Verrassingen op festivalweide
Behalve een flinke brok muziek, kunnen de kinderen op de festivalweide ook van enkele verrassingen proeven. Bob de Bouwer en de M-kids komen langs, terwijl ook de kermisattractie Het vliegend tapijt moet kunnen bekoren. Voor de tieners zijn de Idool 2003-kandidaten Brahim, Natalia, Wim en winnaar Peter van de partij.

  • Voor meer inlichtingen: Child's Heart , tel. 0478-20.05.95 of 0475-89.14.48. Anonimiteit is verzekerd.
  • Corrigeer

    MEER NIEUWS