Buurt verzet zich tegen verdwijnen bomenrij Denderoever

,,Boompjes moeten blijven''

GERAARDSBERGEN -
Vanaf september wordt gestart met de renovatie van de ruimte tussen de Grotestraatbrug en de Wijngaardstraatbrug in Geraardsbergen. Daarvoor moeten de bomen die nu langs de Denderoever staan wel sneuvelen. Bewoner Elie De Mol betreurt dit en wil dat de boompjes blijven. Hij schreef een brief aan het schepencollege om zijn eis kracht bij te zetten.

De Mol woont langs de Kaai. Die zal er, samen met de tegenoverliggende Begijnhofkaai, na de werken helemaal anders uitzien. De Dender wordt gedeeltelijk overspannen door een vlonder, daarnaast wordt een wandel- en fietszone aangelegd. Er komen bomen maar dan wel aan de huizenrij en dus niet meer vlak aan de Denderboord.

,,Het ontwerp is zeer interessant maar ik en velen met mij, vinden het spijtig dat de boompjes moeten verdwijnen'', aldus bewoner De Mol. ,,Het zijn mooie zilverlinden die een fraai karakter geven aan de omgeving en het aspect bieden van een dreef. De inwoners en de bezoekers van onze toeristische stad genieten van het zicht.''


Markt naar Stationsplein
De Mol ziet de geplande bomenrij vlakbij zijn voorgevel niet zitten. ,,Het uitzicht wordt belemmerd en de vensters kunnen dan niet meer open want via de bomen kan klein ongedierte naar binnen.'' De Mol heeft zijn opmerkingen in een brief gezet en die aan het schepencollege overgemaakt.

Burgemeester Guido De Padt meent dat het rooien van de bomenrij onontbeerlijk is voor het welslagen van het concept. ,,We willen de Dender dichter bij het stadscentrum brengen en integreren in het stadsbeeld. Daarvoor moet een open ruimte gecreëerd worden aan de Denderkaaien en dat gaat niet als de bomen blijven staan, die vormen dan een visuele barrière.'' Volgens De Padt blijft het groene aspect van de omgeving wel behouden en worden de nieuwe bomen kortstammig zodat de bewoners van het fraaie uitzicht kunnen genieten.

Tegelijk met de werken langs de kaaien wordt wellicht ook gestart met de renovatie van de Markt. De maandagmarkt zal dan tijdelijk uitwijken naar het Stationsplein.

Corrigeer

MEER NIEUWS