Kemelbrug krijgt artistieke beurt

DENDERLEEUW -
De huidige betonnen Kemelbrug ligt er verwaarloosd bij, maar daar komt eerstdaags verandering in. Kunstschilder Herman De Backer uit het nabije Welle werd door de gemeente uitverkoren om ,,de Kemel'' te verfraaien. Met de spoorweg en de natuur als thema's worden de verfkwasten eerstdaags kwistig gehanteerd.

,,Samen met mijn broer Stefaan De Backer, Jonas Gezels, Christophe Gijssels en de Aalsterse graffitispecialist Was starten we op vrijdag 15 augustus. Als je vanuit Aalst Denderleeuw binnenduikt, zal je rechts een hele muurschildering met de trein als thema te zien krijgen. Naast originele treinen zal ook de kerk, de watertoren en de toenemende industrialisatie te zien zijn. Op de linkerzijde wordt het accent op de natuur gelegd met de Dender als voornaamste thema naast de Wellemeersen met bomen, vijvers, bossen en insecten.

Eerstdaags wordt de brug opgeschuurd, waarna ze een lichtblauwe achtergrond krijgt. De buis voor de waterleiding zorgt nu nog voor hinder, maar die wordt weggenomen en de fietspaden worden verbeterd. Onze schetsen zijn klaar om twee keer 45m 2 artistiek in te vullen. Op de eerste dag gaan we ons beperken tot het aanbrengen van streepjes. Nadien zal je het werk snel zien evolueren. We hopen op goed weer, want bij regenbuien valt ons werk letterlijk en figuurlijk in het water.

Half augustus wordt de Kemelbrug verkeersvrij gemaakt en dan kunnen nieuwsgierigen een kijkje komen nemen, want dan gaan we met onze acrylverf fel te keer terwijl Was als grafitti-specialist het kunstproject een aparte stempel bezorgt. Vrijwilligers kunnen me altijd contacteren en worden ingeschakeld. Wildspuiters zijn uit den boze, want die kunnen ons werk naar de vaantjes helpen.''

  • Wie interesse heeft in het project kan contact opnemen met Herman De Backer op het nummer 053/66.19.91.
  • Corrigeer

    MEER NIEUWS