Auto ramt kapel

OPDORP -
Een auto heeft woensdagochtend om 3 uur de kapel Onze-Lieve-Vrouw van Onbevlekte Ontvangenis, aan de Damstraat in Opdorp, totaal vernield. Als bij wonder liepen de inzittenden van de auto - Ruben Temmerman en Jan Van den Broeck uit Opdorp - slechts vrij lichte verwondingen op.

De kapel Onze-Lieve-Vrouw van Onbevlekte Ontvangenis dateert uit 1880 en is private eigendom. Lange tijd was de niet als monument beschermde kapel in handen van veehandelaar Van Gucht, uit de Bosstraat in Buggenhout, die de eigendom doorgaf aan zijn dochter. De huidige eigenares is momenteel met vakantie. Zij wilde binnenkort starten met de binnenrestauratie van het bidhuisje.

Woensdagochtend verloor de bestuurder van de auto de controle over het stuur op de Damstraat. De wagen reed in de richting van Sint-Amands, maar kwam op het linker rijvak terecht, ramde een geparkeerde auto en vloog samen met de losgeslagen geparkeerde auto tegen de kapel aan. De twee wagens werden onder de brokstukken bedolven, van de kapel bleek nog enkel een hoop steenpuin over. Temmerman en Van den Broeck werden door de brandweer uit hun wagen bevrijd en met vrij lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. (PDC)

Corrigeer

MEER NIEUWS