Portugees gebruikt wapen tegen geesten

INGELMUNSTER -
Azezes D.C.C., een Portugees burger die al jaren in Ingelmunster woont en werkt, moest zich voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden voor bedreiging van de bankdirecteur van Axa-Belgium in Ingelmunster. De betichte kwam niet opdagen, hoewel advocate Beernaert hem dat had gevraagd. De man is bang van geesten.

De betichte had problemen met het afbetalen van een lening en er bleek geen nieuw afbetalingsplan mogelijk. Een burgerlijk proces leverde niets op en de woning van de man werd openbaar verkocht. Diezelfde dag bereikten de spanningen een hoogtepunt en de bankdirecteur werd verschillende keren telefonisch met de dood bedreigd. Onderzoek leerde dat de betichte thuis een jachtwapen had verborgen onder een radiator. Hij verklaarde dat hij het wapen had om zich te beschermen tegen bedreigingen en tegen ,,geesten''.

Rechter D'Hulst besliste om de zaak voort te zetten op 8 oktober omdat hij de betichte ,,wel eens wou zien''. Nochtans kwamen burgerlijke partij, parket en ook de verdediging aan het woord. Advocate Beernaert maakte duidelijk dat de man al jaren in Ingelmunster woont en werkt. Ze gaf toe dat hij misschien door zijn zuiders temperament over de schreef ging en de bankdirecteur had bedreigd. De Portugees kon ook geen nieuwe lening bij een andere bank krijgen.

Rechter D'Hulst wil de man zien en ondervragen op 8 oktober. ,,Het zal wel gaan om een man afkomstig uit Angola of Mozambique die de Portugese nationaliteit kreeg'', meent de rechter die vooral belangstelling heeft voor zijn verklaring in het proces verbaal dat hij een wapen had ,,tegen de geesten''. Waarmee de rechter, zonder de man te zien, al wist dat het een inwoner van de vroegere Portugese kolonies betrof. (WDA)

Corrigeer

MEER NIEUWS