Vier jaar cel voor Harelbekenaar die Kortrijkse groentenzaak overvalt

Dieven slaan ook toe in rusthuizen

KORTRIJK, HARELBEKE -
Negentien diefstallen, waaronder een overval met geweld op groentenzaak De Poort in Kortrijk, komen Steven Demeulenaere (23) uit Harelbeke duur te staan. Hij werd gisteren door rechter Luc D'Hulst veroordeeld tot vier jaar effectieve celstraf. Zijn kompaan Wesley Parmentier uit Wevelgem kreeg twee jaar.

Het parket betichtte de twee van twintig diefstallen, vooral gepleegd in Harelbeke en Stasegem. De twee gingen meestal op dezelfde manier te werk. Ze belden aan en als bleek dat iemand thuis was, maakten ze zich er met een smoes van af. Als er niemand thuis was, werd er ingebroken. Ze zochten vooral juwelen en geld. Ze pikten ook geld in rustoorden.

Rechter D'Hulst nam het hen bijzonder kwalijk dat ze geld stalen bij een rustoordbewoner die ,,zo goed als in coma lag''. De eerste bekende veertien feiten, de tweede zegt dat hij er niets mee te maken heeft en dat hij alleen door zijn paardenstaart herkend werd.

Heel de zaak ging aan het rollen toen Demeulenaere opgepakt werd na een overval op groentenwinkel De Poort in Kortrijk. Daar forceerde hij met een beitel de kassa en graaide 250 euro uit de kassa.


Laptop gestolen
De zaakvoerder kon hem overmeesteren, maar de man kon toch vluchten door zijn jas los te laten. De speurders vonden in de jas de sleutels van een VW Golf die was gestolen op de parking van een Harelbeeks bedrijf en vijf gestolen GSM-toestellen en een beitel.

In Harelbeke had hij ook een laptop gestolen die hij wou verkopen in Kortrijk. De politie werd gealarmeerd en viel binnen in een woning in de Forestierstraat in Harelbeke, waardoor de twee aangehouden konden worden.

Corrigeer

MEER NIEUWS