Curatoren zoeken overnemer voor Wastyn

GELUWE, MENEN -
De curatoren van de failliete bouwonderneming Wastyn gaan op zoek naar overnemers. Van de zaakvoerder hebben zij te horen gekregen dat er een reële interesse bestaat. Concrete biedingen zijn er voorlopig nog niet.

De vakbonden waren in elk geval niet verrast door het faillissement van de bouwonderneming, die gevestigd is op de grens van Menen en Halluin. ,,De werknemers werden enkele weken geleden al ingelicht over het neerleggen van de boeken'', zegt Mario Corneillie (ACV). Dat het zou gebeuren op de eerste dag van de bouwvakantie en niet erna was ook voor Erwin Verheye (ABVV) een verrassing, en een onaangename.

Oorzaak van het faillissement is het overlijden van een stille vennoot die een grote financiële inbreng had. De erfgenamen wilden dezelfde functie niet meer en trokken zich terug. Ook de algemene economische recessie deed zijn deel.

Door het faillissement staan 65 werknemers op straat. Daarbij zijn een tiental bedienden. Het leeuwendeel van het personeel is afkomstig uit Zuid-West-Vlaanderen. Wastyn spitste zich toe op de bouw van appartementen en had enkele bouwterreinen aan de kust. Arbeiders waren ook aan de slag op het Blosocentrum in Gent.

Dinsdag hadden de Ieperse advocaten Johan Houtman en Luc Vanryckeghem, beiden aangesteld door de rechtbank als curator, al een gesprek met de directie en vandaag volgt een nieuw onderhoud.

,,De zaakvoerder liet uitschijnen dat een overname zeker mogelijk is'', zegt Johan Houtman. ,,Wij wachten nu op biedingen. In elk geval gaan wij niet onder curatele voortwerken na de vakantie.''

Corrigeer

MEER NIEUWS