Frateur wordt eindelijk gesloopt

BLANKENBERGE -
De sociale bouwmaatschappij Het Lindenhof heeft samen met een privé-partner het braakliggende terrein en het verloederde gebouw van het pand Frateur aangekocht. Binnen twee jaar bouwen zij er een nieuw appartementsgebouw met handelszaak.

Het voormalige pand Frateur is sinds het door brand werd geteisterd een bron van ergernis voor het stadsbestuur van Blankenberge. De resten van het gebouw werden door de eigenaar totaal verwaarloosd. Het braakliggend terrein in de Vissersstraat is in de loop der jaren een waar stort geworden.

Omwonenden klagen sinds jaren over de overlast die duiven veroorzaken. Het stadsbestuur deed een beroep op een gespecialiseerde firma om de duiven te vangen, maar daarin slaagde men maar gedeeltelijk. Daarnaast reageerde de eigenaar niet op de aanmaningen van de stad om het pand te saneren of te slopen. Ook de onderhandelingen voor de aankoop van de grond liepen aanvankelijk op een sisser uit.


Nieuw complex
Volgens voorzitter van de bouwmaatschappij, Filip Konings hebben de onderhandelingen meer dan een jaar geduurd.

,,Het gaat om de eerste aankoop in het kader van de Publiek Private Samenwerking (PPS). De privé-partner wordt straks eigenaar van het handelspand op de gelijkvloerse verdieping. Het pand heeft ook een uitweg in de Breydelstraat. In de Vissersstraat bevat het gebouw op de eerste en tweede verdieping twee woongelegenheden met één slaapkamer en op de derde bouwlaag voorziet het plan twee duplexen met twee en drie slaapkamers. In de Breydelstraat worden op de eerste en tweede verdieping appartementen gebouwd met drie slaapkamers. Op de derde verdieping voorziet het plan een woongelegenheid met twee slaapkamers.''

De slopingswerken aan het verkrotte pand starten in februari en de bouwwerken worden een maand later aangevat. Anderhalf jaar na de start van de werken moet het nieuwe complex instapklaar zijn. Aan het nieuwe complex hangt een prijskaartje 1,5 miljoen euro. (NM)

Corrigeer

MEER NIEUWS