Elke avond in Het Witte Paard in Blankenberge

Brugse muzikanten begeleiden Rob De Nijs


Nog tot begin september treedt Rob De Nijs avond na avond op in Het Witte Paard in Blankenberge. De Brugse muzikanten Filip Bollaert, Ghislain Slingeneyer en Eric Verhaeghe maken deel uit van het Showorkest dat hem begeleidt.

Ghislain Slingeneyer (gitaar) en Eric Verhaeghe (trompet) verdienen al enkele decennia hun brood als beroepsmuzikant en zijn de anciens van het Showorkest. Filip Bollaert (gitaar), bekend van ondermeer Jazzylipsy en Rhythm Deep, is het bleutje van de bende.

,,Ik heb nog met Leo Martin de zomers gedaan in Het Witte Paard in Oostende. Geen twee, maar vier zomermaanden en geen shows van drie, maar van vijf uur'', legt Verhaeghe uit.

Ook Slingeneyer heeft een verleden in Het Witte Paard, maar dan in Blankenberge. ,,Van 1975 tot 1980 maakte ik deel uit van het orkest van Lou Roman. Een jaar geleden wilden ze hier een jong orkest lanceren, maar daar hebben ze tevergeefs naar gezocht. Jonge muzikanten uit de streek met voldoende ervaring om in een orkest te spelen, bleken niet te vinden. Zo zijn Eric en ik hier vorig jaar opnieuw in beeld gekomen, toen Jacques Vermeire de vedette van de avond was'', zegt Slingeneyer, die er dit jaar Filip Bollaert bijhaalde.

Nu spelen de drie Brugse muzikanten in het Showorkest dat ondermeer Rob De Nijs en Sven De Ridder een zomer lang begeleidt in Het Witte Paard in Blankenberge. Het verheugt Verhaeghe dat De Nijs de muzikanten van z'n orkest met het nodige respect behandelt.

,,Ik zal geen namen noemen, maar ik heb het vaak anders meegemaakt'', bekent Verhaeghe. ,,Rob De Nijs staat helemaal niet boven ons. Als muzikant en als mens is hij een topper. Hij is veeleisend, maar behandelt z'n muzikanten met respect en denkt mee na hoe we de arrangementen als orkest nog beter tot hun recht kunnen laten komen. Klasse!''

  • Rob De Nijs en Het Witte Paard Showorkest treden nog tot maandag 9 september elke avond op in Het Witte Paard, Vissersstraat 53 in Blankenberge (behalve op dinsdag). Toegangsprijs: 24 euro, inclusief een halve liter pils, water, cola of limonade. Inlichtingen: 050-41.11.00 en www.witte-paard.be.
  • Corrigeer

    MEER NIEUWS