Drie Wit-Russische asielzoekers neergestoken

NIEUWPOORT -
Bij een uit de hand gelopen vechtpartij op een OCMW-flat in de Langestraat 42 in Nieuwpoort raakten dinsdagavond drie Wit-Russische asielzoekers zwaargewond. Twee van hen liepen messteken op. Een ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis van Veurne.

De Russische furie liep dinsdagavond omstreeks 22 uur totaal uit de hand. In de flat op de hoek van de Schipstraat en de Langestraat -- door Roger Toulouse aan het OCMW verhuurd voor het onderbrengen van de asielzoekers Valerie en Andrei Morozov -- werd Valerie (36), de oudste van beide, zwaar toegetakeld. De man werd in elkaar geslagen. Wie aan wie slagen of messteken toebracht, moet het onderzoek van onderzoeksrechter Alexander Allaert uit Veurne uitwijzen. In elk geval liepen Andrei Morozov (34) en een andere Wit-Rus, Dimitri Rakovetz (34) uit de Potterstraat in Nieuwpoort, ernstige messteken in de buik en de hartstreek op. Een van beide was in kritieke toestand toen hij naar de Sint-Augustinuskliniek gebracht werd. Er werd gevreesd voor zijn leven.

Gistermorgen kon Valerie Morozov onder politiebegeleiding van het ziekenhuis naar de politiecel worden gebracht. Beide andere asielzoekers blijven onder politiebewaking op de afdeling intensive care van het ziekenhuis.

Volgens de politie Westkust en het OCMW van Nieuwpoort waren er eerder nooit noemenswaardige problemen in de flat.

Corrigeer

MEER NIEUWS