Drie honden woelen al wekenlang in graven

Honden terroriseren kerkhof Walfergem

ASSE -
Het kerkhof van Walfergem (Asse) wordt al een maand onveilig gemaakt door drie honden. De dieren woelen in de graven van pas overleden mensen of ondergraven zerken. De politie kent de eigenaar van de honden, maar slaagde er nog niet in de daders op heterdaad te betrappen . De CD&V-sectie Asse vraagt met aandrang de dieren af te voeren.

De begraafplaats van Walfergem ligt wat afgelegen tussen de velden langs de Lange Weide. ,,Het is al een maand heel erg'', horen we van regelmatige bezoekers van het kerkhof. Vooral een rij grafkelders kreeg het in de eerste weken fel te verduren. Na een politie-ingrijpen leek de situatie vorige week wat te normaliseren, maar gisteren werden op enkele plaatsen opnieuw flinke graafsporen vastgesteld aan grafstenen. De daders zijn bekend: drie honden. Twee grote, waaronder een Duitse herder en een middelgrote. Verschillende bezoekers konden de dieren al bij toeval betrappen.

Volgens onze bronnen wijzen de beschrijvingen naar de honden van de manège aan het Wolfrot, maar harde bewijzen zijn er blijkbaar (nog) niet. Het kerkhof ligt, dwars door het veld, maar op een steenworp van de manège. De politie van Asse wil niet veel commentaar kwijt, al volgt ze de zaak al wekenlang. ,,Er zijn al meerdere pv's opgemaakt en de gemeente heeft de factuur van de opruimkosten naar de vermoedelijke eigenaar van de honden gestuurd'', luidt het. De wijkagent volgt het probleem en ook de gewone patrouilles maken iets vaker een ommetje langs daar, in de hoop de dieren eens te kunnen betrappen.

,,Waarschijnlijk vinden die dieren hun plezier in konijnenjacht. Zodra die konijntjes vluchten in een pijpje beginnen die honden te graven'', denkt een bezoeker van het kerkhof. ,,Vorige week hebben de gemeentelijke werklieden alles weer opgeruimd. Ze zijn er uren zoet mee geweest. Het hek van het kerkhof wordt nu veiligheidshalve dichtgehouden met een ijzerdraad. Maar die dieren springen over de haag. Daar zijn getuigen van. Een oud vrouwtje durft, uit schrik voor die honden, zelfs niet meer naar het graf van haar man komen.''

Corrigeer

MEER NIEUWS