Opbrengst van overval in Haren : één uurwerk

Overvallers boeien werknemer


Vier overvallers hebben gisteren op stoutmoedige wijze de firma EMB aan de Haachtsesteenweg 1219 in Haren overvallen. De Brusselse politie was snel ter plaatse, maar de daders waren al gevlogen. Ze hadden één werknemer met handboeien in een bureau geboeid.

De firma EMB is al enkele jaren actief als betonspecialist in de bouwsector. ,,Het is de eerste keer dat we zoiets meemaken,'' getuigt Vittorio Miot. Hij is de zoon van zaakvoerder Valerio die de zaak jaren geleden oprichtte. Vittorio: ,,Ik kwam net toe op het bedrijf, en hoorde geroep in één van de burelen. Ik ging onmiddellijk kijken en zag overal wanorde. Dennis, één van onze werknemers, riep om hulp. Hij zat er met handboeien geboeid vast in een bureau. Vier gangsters waren het kantoor binnengedrongen. Eén van hen had een automatisch geweer vast, en ze hebben Dennis daarna met metalen handboeien vastgeklonken, zodat hij niet weg kon. Daarna zijn ze gevlucht.''


Camera's schrikken niet af
,,Dennis moest naar het ziekenhuis voor verzorging. Hij werd lichtgewond aan z'n rechterwenkbrauw. Ik ben aangeslagen door de stoutmoedige wijze waarop die overvallers tewerk gingen,'' besluit Miot.

Het kantoor van de firma is beveiligd met camera's en een inbraakalarm, maar dat schrikte de daders niet af. Volgens woordvoerder Christian De Coninck van de Brusselse politie konden de overvallers enkel een uurwerk buitmaken.

Corrigeer

MEER NIEUWS