Huis in Meerbeek vernield, bewoner gewond

Brand met verdacht geurtje


Een brand vernielde gisterochtend de woning van het gezin Laloux in de Dorpsstraat in Meerbeek. Het Leuvens parket sluit opzettelijke brandstichting niet uit. Sonja Laloux trok twee weken geleden met de twee kinderen het huis uit, en de buurt spreekt van eerdere wanhoopspogingen van de echtgenoot. Die liep brandwonden op aan de rug. Drie andere woningen in de straat liepen schade op tijdens de brand.

De Dorpsstraat in Meerbeek werd gisterochtend, rond 3 uur, opgeschrikt door een felle woningbrand. De woning van het gezin Laloux werd volledig vernield. De bovenste verdieping ging volledig in de vlammen op. De gelijkvloerse verdieping liep ernstige waterschade op. Ook de aanpalende woning en twee woningen aan de overkant van de straat liepen schade op.

,,Ik werd om 3 uur opgeschrikt door enkele luide knallen'', vertelt overbuurvrouw Aline Decoster. ,,Toen ik door het raam keek, zag ik rook uit het dak van de woning aan de overkant van de straat komen. Ik heb meteen de brandweer gebeld. Het was 3.02 uur. Enkele minuten later was de brandweer ter plaatse.'' De spuitgasten van Zaventem troffen bewoner Frank Laloux aan in de achtertuin van de woning. Hij had brandwonden aan de rug. De ziekenwagen bracht hem over naar het brandwondencentrum.


Brand met opzet?
Het parket van Leuven stuurde gerechtsdeskundige Willy Stroobants ter plaatse, omdat het vermoedt dat er meer aan de hand is. ,,We hebben aanwijzingen die een hypothese van opzettelijke brandstichting niet onmogelijk maken'', zegt parketwoordvoerder Theo Jacobs voorzichtig. Verder onderzoek moet uitmaken wat er precies gebeurd is.

Buurtbewoners weten dat er eerder al wanhoopsdaden werden gesteld door de bewoner. Sinds kort heeft echtgenote Sonja met de twee kinderen het huis verlaten. Ze trok naar haar vader in Tienen. Die werd gisterochtend op de hoogte gesteld van de brand, en kwam ter plaatse. ,,Mijn dochter woont nu bij mij'', vertelt Frans Plompen. ,,Gelukkig maar. Ook de zoon is bij mij, de dochter is op kamp met de jeugdbeweging. Meer weet ik er niet van. Het is aan het parket om de dingen te onderzoeken.''

De brandweer van Zaventem legde gisteren nog een deel van de zijgevel neer wegens instortingsgevaar. De straat werd kort voor de middag vrijgemaakt.

Corrigeer

MEER NIEUWS