Lubbeek neemt afscheid van Katrien Stas

,,We zijn samen om woorden te zoeken over iets onmogelijks''


Gisteren werd Katrien Stas begraven. In de Lubbeekse Sint-Martinus kerk brachten honderden aanwezigen de laatste groet aan de 18-jarige deerne die woensdag bezweek aan een verborgen suikerziekte. Het werd een hard afscheid.

Omdat de kerk van Pellenberg -het geboortedorp van Katrien- te klein is, vond de uitvaartplechtigheid plaats in de Sint-Martinus kerk van Lubbeek. Een uur voor de aanvang van de uitvaartplechtigheid stonden vrienden en kennissen in rijen aan te schuiven voor een laatste groet aan de levenslustige Katrien. Tot dan hadden haar familie en vriend Andy zich sterk weten te houden. Bij het naar voor brengen van de donkere en sobere lijkkist, begeleid door deken Luc Thiry, werd het niet alleen voor de ouders en Andy te veel, maar lieten alle kerkgangers hun tranen de vrije loop. Emotionele momenten waren het, zeker ook toen de leden van de dansgroep Kadans , witte rozen neerlegden op de lijkkist terwijl teksten werden voorgedragen. Leden van Kadans verzorgden een deel van de plechtigheid.

,,We zijn hier samengekomen om woorden te vinden voor iets wat niet mogelijks was en toch gebeurde'', waren de inleidende en troostende woorden van deken Luc Thiry in zijn aangrijpende en emotionele homilie. Hij wees op de inzet van Katrien voor anderen. Katrien nam actief deel aan de Grabbelpas en koos voor studies in de gehandicaptensector en de bijzondere jeugdzorg.

Op het einde van de uitvaartplechtigheid brachten de leden van de Lubbeekse dansgroep Kadans waarvan Katrien actief lid was, een afscheidschoreografie rond de lijkkist op muziek van de groep Volumia en de passende tekst Afscheid. De dansgroep vormde de erehaag bij het verlaten van de kerk.

Corrigeer

MEER NIEUWS