Handtasdief gevat dankzij buurtbewoonster

MAASEIK -
Een twintigjarige man uit Kinrooi werd gisteren in de kraag gevat nadat hij voor de tweede dag op rij in Maaseik een bejaarde vrouw van haar handtas beroofde. De dader kon gegrepen worden dankzij de alerte reactie van een getuige.

Dinsdagochtend omstreeks 9.45 uur werd een 82-jarige vrouw uit Maaseik op brutale wijze overvallen op de Monseigneur Koningsstraat. Een jongeman gapte haar handtas en verdween in een groene truck. De tas werd nadien teruggevonden in de Eikerstraat. Gistermiddag omstreeks 12.30 uur werd een 79-jarige vrouw in de Hertstraat op gelijkaardige wijze overvallen. Een alerte inwoonster, die getuige was van de overval, achtervolgde de man zonder dat hij het in de gaten had. Ter hoogte van de Van Eycklaan zag ze hoe de jongeman halt hield.

Twee agenten die inmiddels per fiets op zoek waren naar de overvaller werden door de vrouw op de hoogte gebracht van de plaats waar de dader zich ophield. De wijkinspecteur wist de man te overmeesteren en met enige hulp kon de man overgebracht worden naar het politiebureau. Tijdens zijn verhoor bekende de 20-jarige Kinrooinaar beide overvallen. De lokale recherche voelt de man nog aan de tand omdat hij mogelijk ook voor andere feiten in aanmerking komt. (MBR)

Corrigeer

MEER NIEUWS