Drugshandel opgedoekt

HAMONT-ACHEL -
De politie van Cranendonck en de federale politie in Hasselt hebben 22 verdachten gearresteerd in verband met grensoverschrijdende handel in xtc en amfetamines.

De drie hoofdverdachten zitten al meer dan een maand vast, maar pas nu is het onderzoek afgerond. In totaal werd ongeveer een kilo amfetamines in beslag genomen. De federale politie pakte tien verdachten op in de streek van Hamont-Achel.

De politie in Cranendonck kwam de zaak eind mei op het spoor na signalen dat een 21-jarige man uit Budel in amfetamines zou handelen. Bij een inval in zijn woning op 4 juli vond de politie ongeveer 20 gram amfetamines en enkele xtc-pillen. De man werd toen ook aangehouden. Na verder onderzoek werden op 9 juli de drie Limburgse hoofdverdachten opgepakt. In de woning van een 22-jarige man uit Nederweert werd ruim 900 gram amfetamines gevonden. Een 26-jarige man uit Ospel had 20 gram amfetamines bij zich. Een 21-jarige man uit Weert fungeerde als koerier voor de drugs. Die werden gewoonlijk in de streek (Hamont, Achel of Budel) verhandeld. (PVN)

Corrigeer

MEER NIEUWS