Prestigieuze prijs voor landbouwfamilie uit Peer

Familie Broekx wint Diary Management Award

PEER -
Landbouwer-schepen Harry Broekx heeft de prestigieuze Diary Management Award gewonnen. Deze prijs bekroont de inspanningen van de boer voor een beter imago van de landbouw. De schepen haalde in één klap twee prijzen binnen, want hij won ook nog de persprijs.

De Diary Management Award is een tweejaarlijks initiatief. ,,Men selecteert inzendingen over heel Vlaanderen. Uiteindelijk heeft men zes bedrijven weerhouden, waarvan wij het enige Limburgse bedrijf waren. De prijs wordt toegekend door een publieks- en persjury. Er zijn drie hoofdprijzen te winnen. Deze keer werd vooral gekeken naar de innovatie en het imago van het landbouwbedrijf. Wij vielen met onze kinderboerderij in de prijzen. Al sedert geruime tijd zijn we met dit initiatief bezig'', zegt Broekx.

Zoon Martijn is de moni en begeleidt gedurende de hele week de kinderen op de boerderij. ,,De kinderen slapen in de slaapkamers van onze kinderen. Ze werken ook mee op het bedrijf. Zo kunnen ze helpen melken, kalfjes voeren, enzovoort. Maximum zes kinderen kunnen aan dit project deelnemen. Onze schuur hebben we verbouwd als lokaal om 's morgens en 's avonds te eten. 's Middags eten ze samen met ons het middagmaal.''


Veel rondleidingen
De familie Broekx won ook de persprijs. Hier werd het totale bedrijf beoordeeld door vier journalisten van onafhankelijke of TV-bladen. ,,We organiseren ook vele bezoeken aan ons bedrijf. Mijn vrouw Fini geeft rondleidingen aan de kinderen. Ik houd me bezig met de volwassenen. Al meer dan vijf jaar ontvangen we de bezoekers van de huifkar van Erperheide. Deze prijs is niet alleen mijn verdienste, maar die van mijn hele gezin'', benadrukt Harry Broekx.

Corrigeer

MEER NIEUWS