Theater De Waanzin wint Amateurtheaterfestival in Minard

,,Enthousiasme overstijgt kritiek''

GENT -
,,Het enthousiasme waarmee de gezelschappen optraden, overstijgt alle kritiek. Het enige wat beter zou kunnen is de begeleiding'', zei juryvoorzitter Nolle Versyp zaterdagavond tijdens de proclamatie van het tweede Amateurfestival in de Minard.

Voor de tweede keer organiseerde vzw Gama, de koepel van Gentse Amateurtheaters, en de dienst Culturele Zaken het amateurfestival nieuwe stijl.


Essentie
Gama-voorzitter Paul Ooghe: ,,De publieke opkomst was al groter dan tijdens de eerste editie, maar blijft blijkbaar toch beperkt tot de fans en kennissenkring van de deelnemende gezelschappen. Anderzijds voldoet het festival niet aan zijn essentie en moet het meer een staalkaart worden van alle genres. Het competitieve element is minder interessant en wij pleiten ook voor een meer open festival waar ad hoc producties en gelegenheidsgezelschappen ook hun plaatsje op de planken krijgen.''

Ooghe hoopt deze aanpassingen te kunnen realiseren voor de derde editie in september 2004.

,,Vanwege de zeer geïnspireerde regie (van Martin Desloovere) en het hoogstaande niveau van alle acteerprestaties (Dirk De Corte, Marnix Van Hamme en Dirk Crommelinck) gaat de prijs van de stad voor de beste productie naar Kunst van Theater De Waanzin'', zei een tevreden Cultuurschepen Sas van Rouveroy.

De trofee voor de beste mannelijke rol was voor Marc Houtekier (Mariën Theeren), de beste vrouwenrol werd vertolkt door Tina De Gendt (Theater Krakeel) en de beste bijrol werd in de wacht gesleept door Marie Jeanne Bisschop (De Loofblomme).

Tot slot was er ook nog een gedeeldeprijs van de jury en die ging naar zowel Theater Krakeel als naar rederijkerskamer De Loofblomme omdat ze allebei het festival verrijkten met een eigen creatie. (ADT)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees