Slim verkeerslicht op Drongense Steenweg in Vinderhoute

VINDERHOUTE -
Snelrijders op de Drongense Steenweg in Vinderhoute zijn er binnenkort aan voor de moeite. Er komt een verkeersdetectie-camera die de snelheid meet van het verkeer dat vanuit Drongen in de richting van Vinderhoute-dorp rijdt. Wie te snel rijdt, zal iets verderop voor het rood licht staan.

Het zogenoemde 'slimme verkeerslicht' op de Drongense Steenweg wordt er een van hetzelfde model als datgene dat nu in de Molendreef in Lovendegem staat. Bestuurders die voorbij het oog van de camera te snel rijden, zullen enkele honderden meter verder automatisch voor het rode licht komen te staan. Snel rijden heeft dus geen zin meer want met de wachttijd voor het verkeerslicht verliest men meer tijd dan wanneer men zich aan de maximum snelheid zou houden. De camera kost een kleine 5.000 euro en zal zo snel mogelijk worden geplaatst.


Controles
Meteen laait ook de discussie weer op over het nut van de slimme verkeerslichten. Volgens sommigen heeft het systeem in de Molendreef in Lovendegem 's nachts weinig zin. Heel wat bestuurders zouden zich niets aantrekken van het rode licht en gewoon doorrijden. Aan de Drongense Steenweg is er nog minder sociale controle, dus is de kans nog groter dat de chauffeurs het rode licht negeren.

,,De kritiek op de situatie in de Molendreef is niet nieuw'', zegt burgemeester Chris De Wispelaere. ,,De laatste metingen hebben aangetoond dat slechts drie chauffeurs op duizend in de Molendreef effectief door het rode licht rijden. Dat zijn er natuurlijk nog altijd drie te veel. Ik zal de politie in ieder geval vragen meer controles uit te voeren. Eventueel in burger'', aldus De Wispelaere.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees