Aquarium zet huis in brand

NINOVE -
Een defecte transformator van een aquarium met warmwatervissen veroorzaakte gisterochtend kort na zeven uur een uitslaande woningbrand langs de Brusselsesteenweg in Ninove. De 52 jarige bewoner en zijn vrouw, die boven lagen te slapen, werden net op tijd gewekt door de rook. Ze konden op het nippertje uit de brandende woning ontsnappen. Beiden waren in schok en liepen rookvergiftiging op.

De klok wees gisterenmorgen precies 7.35 uur aan toen bij de brandweer van Ninove de oproep binnenliep voor een uitslaande brand op de Brusselsesteenweg 65 in Ninove.

Een paar minuten voordien was Arthur Wattripont (52) gewekt door rook in de slaapkamer. De man wekte zijn vrouw Erna De Smet (48). Beiden zochten een weg naar buiten door de verstikkende rook. De benedenverdieping stond in lichterlaaie en de Wattriponts moesten door de vuurzee om de voordeur te bereiken. Op het moment dat zij het aquarium passeerden, sprong het door de hitte in stukken.

Beiden waren vergiftigd door de rook en kregen zuurstof toegediend door de ambulanciers van de Ninoofse brandweer. Nadien werden ze in shock overgebracht naar de zuurstofkamer van het onze Lieve Vrouwziekenhuis in Aalst.

De brandweer van Ninove had het vuur snel onder controle en slaagde erin de aanpalende gebouwen te vrijwaren. De woning van de Wattriponts brandde grotendeels uit, alleen het dak bleef gespaard.

De drukke Brusselsesteenweg moest tijdens de blussingswerken worden afgesloten voor alle verkeer. Dat zorgde voor grote vertragingen tussen de Nieuwe kerk en het Kruispunt met de Hallesteenweg.

Het parket van Dendermonde stuurde een branddeskundige ter plaatse. Die wees de oververhitte transformator van het aquarium aan als oorzaak. (HDW)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees