Quality Fitness Halle haalt in november ISO-norm

,,Fitnesscentra zijn de praatcafés van de toekomst''

HALLE -
,,Mensen komen niet meer naar fitnesscentra louter om te trainen. Het sociale aspect is minstens even belangrijk geworden. Fitness- en gezondheidscentra worden de praatcafés van de toekomst''. Dit stelt Ludo Van Dierendonck, kinesitherapeut en sinds vijf jaar uitbater van het centrum Quality Fitness aan de Nijvelsesteenweg in Halle. Zaterdag 28 september legt ook hij zijn klanten in de watten met een verrassingspakket.

 • Hoe belangrijk is de mening van je klanten?
 • ,,Zeer belangrijk. Als je wil dat mensen blijven komen, moet je zorgen dat ze tevreden zijn met de kwaliteit en de service die je biedt. Klanten hebben bij ons ook echt inspraak. Zo hebben we onlangs op aanvraag van onze klanten ons openingsuur vervroegd. Op vraag van enkele jonge moeders starten we binnenkort met babydans voor de mama's en hun jonge baby's. We zijn overigens volop bezig met het halen van ons ISO-certificaat. In november worden wij de vierde fitnesszaal in België die dit kwaliteitsgarantielabel kan voorleggen. Omdat we als bedrijf zo erkenning krijgen maar vooral omdat we onze klanten zekerheid willen geven''.

 • Fitness- en gezondheidscentra lijken nog steeds aan populariteit te winnen. Hoe komt dit?
 • ,,Omdat bij fitnessen niet langer het accent enkel ligt op trainen. Het wordt meer en meer een sociaal gebeuren waar mensen samen sporten en elkaar ontmoeten. De trainer wordt een beetje entertrainer . Wie tegenwoordig aan de slag wil in een fitnesscentra moet behalve de nodige technische kwalificaties ook goed met mensen kunnen omgaan. Het succes van onze nevenactiviteiten als uitstappen en reizen zijn een goede barometer. Het is een fabeltje dat fitnessen enkel voor jonge mensen zou zijn. Het is een vorm van sporten die je tot je 77ste kan beoefenen omdat het aangepast is aan ieders mogelijkheden. Ht gros van onze klanten schommelt tussen de 30 en de 50 jaar, vader en moeders met opgroeiende kinderen die stilaan weer eens aan zichzelf kunnen beginnen denken. De groep 18- tot 20-jarigen beslaat slechts 5% van onze klantengroep''.

 • Is het een beroep in evolutie?
 • ,,Een fitness runnen nu of tien jaar geleden, dat is nog amper te vergelijken. Elk half jaar komen er nieuwe en betere fitnesstoestellen op de markt. Om dit te volgen, is permanente bijscholing onontbeerlijk''.

  Corrigeer

  IN HET NIEUWS

  Verkiezingen in jouw gemeente:

  Meest Gelezen

  POPULAIRE VIDEO'S

  Het beste van Enkel voor abonnees