Bejaarde gijzelt drie vrouwen en één man

SINT-TRUIDEN -
Gisteren in de vroege namiddag ontstond grote opschudding in het stadscentrum. In een appartementsgebouw vlakbij de Groenmarkt en de Onze Lieve Vrouwkerk hield een bejaarde man vier mensen onder schot. De politie sloot het centrum af voor de nieuwsgierigen.

Bij de dienst-100 liep omstreeks 13.30 uur een melding binnen van een vrouw die samen met twee andere vrouwen en een man werd vastgehouden in een appartement in de Meinstraat. De slachtoffers werden door een 74-jarige man met een vuurwapen onder schot gehouden. Eén van de vrouwen slaagde er in ongemerkt met een gsm alarm te slaan.

De lokale politie zette de buurt af om nieuwsgierigen op afstand te houden. Ook het parket van Hasselt stapte kort nadien ter plaatse af. Toen de gijzelnemer begreep dat hij was omsingeld, gaf hij zich zonder problemen over. Hij werd hij urenlang ondervraagd.

Voor één van de slachtoffers, die meer dan één uur onder schot waren gehouden, was het allemaal teveel geworden. De man werd in shock naar het ziekenhuis overgebracht. Van de anderen werd niemand gewond. Over de concrete omstandigheden en de aanleiding voor de gijzeling kon parketwoordvoerster Annemie Snoeckx gisteren nog niets zeggen.

Volgens de omwonenden van het appartementsgebouw kadert het hele incident in het prostitutiemilieu. Zij weten te vertellen dat het appartement gehuurd wordt door twee Marokkaanse vrouwen. Hoe de man en de twee andere slachtoffers daar terechtkwamen is ook voor hen een raadsel. Het incident veroorzaakte grote overlast in de Truiense binnenstad.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees