Bouw van waterpaleis perfect op schema

OVERPELT/NEERPELT -
Voor het begin van de zomervakantie in 2003 zal het nieuwe zwemcomplex in de Weidestraat in Overpelt open zijn. Het complex verwacht jaarlijks 200.000 bezoekers. De burgemeesters Karel Pinxten van Overpelt en Raf Drieskens van Neerpelt legden officieel de eerste steen gelegd. Hun gemeenten participeren immers in dit grote project.

De werken in de Weidestraat zijn half maart gestart. Neerpelt en Overpelt hebben zich verenigd in de intercommunale Pelt en sloten een concessieovereenkomst met de groep S&R Pelt. Die groep staat in voor alles: de realisatie, uitbating, afschrijvingen, het onderhoud en tot slot jaarlijks 50.000 euro voor nieuwe investeringen. De intercommunale Pelt betaalt hier jaarlijks bijna één miljoen euro voor gedurende de eerstvolgende dertig jaar. Dat brengt de totale waarde van de overeenkomst op ongeveer dertig miljoen euro. Met de bouwwerken zelf is een investering gemoeid van zeven miljoen euro.


Waterpaleis
Het zwembad S&R Pelt wordt een uitgebreid en zeer eigentijds complex voor waterrecreatie. Architect Jan De Wit: ,,De drie baden hebben een totale wateroppervlakte van 725 vierkante meter. Een officieel wedstrijdbad van 25 op 15,40 meter, een instructie- en golfslagbad en een recreatiebad met kindvriendelijke wildwaterbaan moeten de bezoekers kunnen plezieren.''

Het wedstrijdbad heeft een verstelbare vloer. De diepte kan variëren van 90 tot 250 centimeter. Het recreatiegedeelte daarenboven beschikt over een warmwaterlagune en waterspeeltuin voor de kinderen.

,,De bouwwerken zitten momenteel netjes op schema. We hopen dan ook na twee maanden proefdraaien te kunnen openen bij het begin van de zomervakantie in 2003'', besluit schepen van sport Jaak Franssen (Overpelt). (BDH)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees