Basiliek gaat Russische kerst in

KOEKELBERG -
De Basiliek van Koekelberg is al in kerstsfeer gehuld. Tien weken lang zie je er een Russisch eindejaar met een reconstructie van landschappen en taferelen uit het 19de-eeuwse tsarenrijk.

Na de succesvolle tentoonstelling van ,,Kerststallen uit de Provence'' van vorig jaar, gaat de basiliek bij deze jaarwisseling op hetzelfde spoor door, maar vanuit een heel andere invalshoek.

In de vijfde grootste kerk ter wereld is het centrale gedeelte sinds gisteren ingepalmd door maquettes en landschappen met daarin ruim 500 miniatuurfiguurtjes. Die evoceren het het 19de-eeuwse winterse Russische rijk, dat zich uitstrekte van Europa tot Azië.

Over wel 1.000 m 2 wandelt de bezoeker langs een parcours dat leidt langs Moskou, Sint-Petersburg, boerderijen, toendra- en steppelandschappen, tegen een decor van bossen die gehuld zijn in een dikke laag sneeuw. De harde leefomstandigheden in de barre Russische winter zijn in sommige taferelen levensgetrouw uitgebeeld.

,,Kerstmis in Rusland'' is gemaakt op 1/8ste schaal en is gebaseerd op originele documenten. Tijdens het bezoek, waar je makkelijk een uur over doet, kan je aan de hand van historische toelichting meer vernemen over wat je ziet. (CVS)

  • ,Kerstmis in Rusland', Basiliek van Koekelberg (ingang achteraan, via Keizer Karellaan). Nog tot 3 februari 202, van 9 tot 18 u. Toegang (inclusief panorama Brussel): 7 ((280 fr.); 65+ en groepen 5,5 (222 fr.); 6-12 jaar en scholen 2,5 (100 fr.); kleuterscholen 1,25 (50 fr.). Inlichtingen: 02-732.41.66.
  • Corrigeer

    IN HET NIEUWS

    POPULAIRE VIDEO'S

    Het beste van Enkel voor abonnees