Jonge bromfietser sterft onder bus

ASSENEDE/ZELZATE -
Op het kruispunt van de Stoepestraat met de Expresweg (N49) in Assenede is maandagmorgen een jonge bromfietser om het leven gekomen.

De 27-jarige Geert Van der Jeught uit de Assenedestraat 87 in Zelzate kwam omstreeks 6.20 uur met zijn scooter uit de Stoepestraat richting Ertvelde gereden. Toen de jongeman het kruispunt aan ECA wou kruisen, kwam hij in botsing met een bus van Transport Meetjesland. Die had net arbeiders opgehaald bij staalreus Sidmar en reed richting Eeklo. De tweewieler werd een eind meegesleurd en overleed ter plaatse.

De fatale klap deed zich voor op een kruispunt waar de overgang geregeld wordt door verkeerslichten. De buschauffeur, een 57-jarige man uit Brugge, verklaarde dat hij met zijn bus door het oranje licht reed. De bromfietser stak op dat moment ook over.

De politiezone Evergem doet een oproep naar mogelijke getuigen van het ongeval. Zo zou er onder meer een automobilist gestopt zijn bij het slachtoffer. Wie informatie heeft, kan contact opnemen met de politie Evergem op het nummer 09-257.00.10. Het parket heeft alvast een deskundige aangesteld. (VACAS/KVDS)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees