Lucette Van Hamme en Lou Vermeulen nemen afscheid van De Club

En de patron speelde accordeon

NEDERENAME -
Lucette Van Hamme en Louis Lou Vermeulen hebben afscheid genomen van hun klanten van café De Club. De cafébaas haalde nog eens zijn accordeon boven om de klanten te plezieren.

Lucette Van Hamme en Lou Vermeulen belandden zes jaar geleden achter de tapkast van café De Club in het centrum van Nederename. Al snel ondervonden de klanten dat met de nieuwe exploitanten de minste aanleiding voldoende was om eens goed uit de bol te gaan. Lou Vermeulen, die vroeger in tal van orkestjes op orgel en accordeon speelde, had zijn accordeon altijd binnen handbereik om de klanten te vermaken.

,,We hebben hier inderdaad veel plezierige momenten beleefd, al was het ook keihard werken'', blikt Lucette Van Hamme terug. ,,'s Avonds, nadat Lou met de kinderen naar huis was, stond ik er meestal alleen voor, soms tot twee á drie uur 's morgens. En tegen tien uur moest het café alweer toonbaar en open zijn, hé. Melissa (16), Miguel (14) en Mike (13) hebben bovendien nood aan wat meer tijd samen met ons. Miguel en Mike voetballen bij FC Nederename maar Lou en ik kunnen zelden samen naar de match. Melissa zal het café wel missen, zij sprong geregeld bij achter de tapkast en had er liever nog enkele jaartjes bijgedaan.''

,,Het is leuk geweest'', besluit Lucette Van Hamme. ,,We konden goed verdragen dat de klanten na hun dagtaak eens uit de bol gingen.'' Het laatste feest werd -- hoe kan het anders? -- opgeluisterd met Lou Vermeulen en zijn schoonbroer Patrick Dhondt op accordeon en Marnix Van Caester op sax. (JV)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees