Slachtoffers van diefstallen snuffelen in ,,bazaar''

ROESELARE -
De kijkdag van de lokale politie met gestolen goederen van twee inbrakenreeksen werd geen overrompeling. Het was veeleer een voortdurend komen en gaan van gedupeerden. In de meeste gevallen bleef het bij een kort bezoek. Slechts twee autoradio's en een ring werden herkend door de bezoekers als hun gestolen bezit. Zij kregen de attributen niet direct mee naar huis. Het is wachten tot bijkomend speurwerk hen gelijk geeft.

Nogal wat woningen in Roeselare, Izegem, Hooglede, Staden en Oostnieuwkerke kregen tussen december 2000 en februari van vorig jaar ongewenst bezoek over de vloer. Tevens vanaf december 2000 tot halfweg oktober vorig jaar werd in de streek ingebroken in talrijke voertuigen. De dieven werden ontmaskerd en hun buit teruggevonden.


Weinig ontgoocheling
De lokale politie kon al verscheidene gestolen goederen aan de rechtmatige eigenaars terugbezorgen. De kijkdag van zaterdag etaleerde gestolen attributen waarvan de afkomst onbekend bleef. De slachtoffers van beide inbrakengolven konden gaan kijken als hun verdwenen bezittingen erbij waren. Op de tafels lag een groot assortiment van gestolen goederen. Vooral autoradio's en audi-visueel materiaal.

Maar ook een keukenweegschaaltje, groot brandblusapparaat of juwelen. Het lokaal in de vroegere rijkswachtkazerne oogde als een bazaar. Twee autoradio's en een ring werden door de bezoekers herkend. Frederick Deconinck had geen succes. 's Nachts werd ingebroken in zijn auto. De wagen stond geparkeerd in de Spanjestraat. Een autoradio, parfum, zonnebril en kleine geldsom werden gestolen. Samen goed voor een buit van ongeveer 550 euro. ,,Ik hoopte vooral mijn autoradio terug te hebben'', getuigt de jonge Roeselarenaar. ,,Het toestel kostte bijna 300 euro en bij een goede afloop heb ik een degelijk reservetoestel voor het geval mijn huidige autoradio stuk is. Ik heb de gestolen autoradio eerlijk verdiend. De radio is mijn bezit en ik het er recht op als het toestel boven water komt. Ook daarom kom ik nu een kijkje nemen.''

,,Je kan bovendien maar proberen en ik woon niet ver uit de buurt. De autoradio had een afneembaar toetsenbord. Het toestel is makkelijk te herkennen. Maar het mocht niet zijn. Ontgoocheld? Niet direct. Ik besef dat de dieven mijn autoradio wellicht al lang versjacherd hebben.''

Menig bezoeker arriveerde op de kijkdag zonder registratiegegevens over hun gestolen goederen. Elk kreeg de goede raad om voortaan het type, merk en vooral fabricagenummer van een nieuw aangekocht product te noteren en bij te houden. ,,Juwelen leg je beter op foto vast'', merkte de lokale politie op. Iedereen kreeg een eigen registratieformulier van de preventiedienst mee naar huis. (HWR)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees