Straf met uitstel voor poging doodslag

LOMBARDSIJDE -
Jean N., een 59-jarige elektricien uit Brussel die enkele jaren geleden naar Lombardsijde (Middelkerke) verhuisde, verscheen maandag voor de correctionele rechtbank van Brugge, die hem tot 3 jaar celstraf met probatieuitstel, met uitzondering van de al uitgezeten voorhechtenis, veroordeelde voor poging tot doodslag.

Jean N. mag niet meer op café gaan en moet zich onthouden van alcoholgebruik. Zo nodig moet hij zich ook laten opnemen in een gespecialiseerde instelling. Aan de burgerlijke partij moet N. in totaal 3.718 euro betalen.

Op 3 juli van dit jaar viel N. in Lombardsijde iemand in een café langs vanachter aan. Hij greep zijn slachtoffer, die na een dag werken een pintje was gaan pakken, bij het haar vast en stak hem meerdere keren met een knipmes in de hals.

Het is slechts dankzij de hulp van omstanders dat het slachtoffer, die uitbater van een winkel is, nu nog altijd in leven is. Hij was een tijdlang arbeidsongeschikt. Hij liep ook esthetische schade op, waardoor hij zich nu bijvoorbeeld niet langer op het strand kan vertonen.

De verdediging focuste op de triestige jeugd van de beklaagde, die grotendeels in homes werd grootgebracht. Tijdens zijn huwelijk bleef hij op het rechte pad, maar het huwelijk hield niet stand, luidde het. N. heeft problemen als hij te veel drinkt, want dan beschikt hij niet meer over zijn logisch denkvermogen. Van de feiten waarvoor hij terechtstond, herinnerde hij zich niets meer.

,,Toch is hij minder gevaarlijk dan een doorsnee gedetineerde'', aldus de verdediging, die voor N. een voorwaardelijke straf vroeg om zijn reïntegratie in de maatschappij niet op de helling te zetten. (CG)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees