Stormloop voor Stille Waters

BORNEM/HINGENE -
Het Klein-Brabantse dorp Bornem en haar deelgemeenten deden dienst als opnameset voor de TV1-serie Stille Waters. De regio is sindsdien het mekka voor liefhebbers van de reeks. Ook gisteren bezochten de fans de opnamelocaties, zoals De Notelaer, nu beter bekend als de Villa Vorlat.

De Notelaer staat met de voeten aan de Scheldeoevers. Het is een parel van een neoclassicistisch gebouw en draagt tekens van een vergane glorie: sierlijke arabesken, hoge spiegels, prachtige plafond- en muurschilderingen, een salon á l'italienne en nog meer fraaie ruimtes. Het monument wordt beheerd door Erfgoed Vlaanderen en zet haar deuren open als Toeristisch-recreatief Onthaalcentrum van de Schelde.

Sinds De Notelaer op Stille Waters te zien is, krijgt het heel wat trouwe kijkers van de serie over de vloer. Zij komen daar een bezoekje brengen naar het huis van Alex Vorlat. De meeste kamers zijn voor TV intact gebleven en komen dus bekend voor.


Fototentoonstelling
Sinds zes januari hebben de Stille Waters toeristen een reden te meer om De Notelaer te bezoeken: de fototentoonstelling van Roger Van Vossel. De man maakte foto's tijdens de opnames van de befaamde serie. De zwart-wit ingelijste foto's hangen aan de muren van het paviljoen en krijgen heel wat belangstelling.

,,Vorige week zondag kregen we een record aantal bezoekers. Welgeteld 540 mensen'', zegt Jenny Bonneux van De Notelaer. Gisteren was het natte weer spelbreker waardoor Villa Vorlat een honderdtal gasten ontving. Hun reacties zijn kort en veelzeggend: ,,Mooie foto's. Indrukwekkend en prachtig gebouw.''

De toeristen komen uit alle windstreken van het land. De familie Sabbe en hun vrienden Christine van Aalst en Renaat Lobbestael komen van Oostrozebeke. ,,Het is ons eerste bezoek aan De Notelaer. Daarna houden we een halte bij Het Visserijmuseum en Café Zates'', zeggen ze. De streek van hun lievelingsserie bevalt het viertal: ,,Het zijn lieve dorpjes.''

  • Fototentoonstelling Stille Waters loopt nog tot 15 november. De Notelaer is dagelijks open van 14 tot 18 uur, behalve op vrijdag. Inlichtingen:03-889.69.20. of www.notelaer.be.
  • Corrigeer

    IN HET NIEUWS

    Verkiezingen in jouw gemeente:

    POPULAIRE VIDEO'S

    Het beste van Enkel voor abonnees