Dicht en toch overal te zien

GENT -
Het Museum voor Schone Kunsten gaat dicht, maar ook niet. Want een museum dat drie jaar dicht gaat, dreigt weg te deemsteren. De ploeg van het Museum voor Schone Kunsten heeft een scenario uitgewerkt: de Grand Tour. Naast de vaste expositie in de Leopoldskazerne zwermen de collectiestukken uit over de hele stad en tot in Japan.

 • Middeleeuwse collectie Die zal te zien zijn in de crypte onder de Sint-Baafskathedraal. Het werk van Jeroen Bosch en andere topstukken worden er met de beste stukken uit Sint-Baafs tentoongesteld.
 • Bevriende musea De expressionisten en de modernisten verhuizen naar overbuur SMAK. Van Rysselberghe, Ensor, Minne krijgen onderdak in de art nouveausalons van het Designmuseum. De stadsschilderijen trekken naar het MIAT. Emiel Claus en andere Leieschilders gaan naar het Museum van Deinze en de Leiestreek. Enkele grote stukken gaan naar Antwerpen en wellicht ook Brugge.
 • Reizende expo's De ploeg van het museum werkte drie reizende expo's uit: Van realisme tot surrealisme. Of van Géricault tot Magritte; Meesterwerken uit de Collectie; Le gout Bourgeois (salonkunst).
 • Japan heeft al interesse voor twee van die exposities.

 • Grafisch werk Het museum bouwt exposities uit met klein grafisch werk. James Ensor en Jules De Bruycker staan op de lijst. Voor Ensor is Minneapolis (VSA) geïnteresseerd.
 • Bekende Gentenaars Deze zomer komen op zondag bekende Gentenaars hun lievelingswerk in het museum bespreken, telkens op zondag om 15 uur. Het gaat om Luk Alloo, Dany Vandenbossche, Johan Verminnen, Wim Oosterlinck, Luc De Vos, Zaki en Motte Claus. Publiek is welkom, reserveren (tel. 09-240.07.34) gewenst. Begin juli zijn er ook ateliers en workshops voor kinderen en jongeren.
 • Corrigeer

  IN HET NIEUWS

  Verkiezingen in jouw gemeente:

  POPULAIRE VIDEO'S

  Het beste van Enkel voor abonnees