,,Heksen'' uit D'Hoppebos bezetten vlaggenstokken

VLOESBERG/D'HOPPE -
Vier ,,heksen'' uit het D'Hoppebos hingen maandag omstreeks 21 uur in de vlaggenstokken voor het Vloesbergse gemeentehuis. De vier behoorden tot het groepje van zes die vorige donderdag door de BOB geïdentificeerd werden en zich niet meer in het bomenkamp vertonen, op straffe van de dwangsom van 250 euro per uur per persoon.

Ondertussen liet vzw 't Uilekot uit Herzele de nv Fort-Labiau financieel doorlichten. ,,Binnen Fort-Labiau zijn abnormaal veel cash geld en financiële beleggingen aanwezig die de economische realiteit niet meer benadert'', opent Filip De Bodt.

,,Uit ons onderzoek blijkt dat nv Fort-Labiau 8,4 miljoen euro aan reserves heeft. Hierdoor vertoont het saldo een verlies van 6,2 miljoen euro. Reserves zijn belastingvrij. Deze praktijk -- een achterpoortje in onze wetgeving -- lijkt ons tamelijk immoreel. Toch betekent het dat het bedrijf 7,7 miljoen euro aan de kant heeft gezet voor de rehabilitatie van het stort. Volgens ons is dit een regelrechte schuldbekentenis van zaakvoerder Marcel Fort. Het wordt hoog tijd dat hij de reserves voor het bewuste doel aanspreekt.''


Geen rehabilitatieplan
,,Als waarnemend burgemeester Phillippe Mettens vertelt dat Marcel Fort niets illegaals doet, zijn stort mag uitbaten en dat de actievoerders dat maar al te goed weten, dan neemt hij een loopje met de waarheid'', meent Edith Brouckaert van het comitéFo(e)rt-Fo(u)rt(e) die haar stelling met drie brieven van de Waalse Gemeenschap staaft.

,,Uit deze brieven die Mettens zeker in zijn bezit heeft, staat zwart op wit dat er een verbod tot storten geldt'', zegt Edith Brouckaert. ,,Op een parlementaire vraag antwoordt minister Foret dat enkel gesorteerd materiaal aanvaard mag worden, maar de minister stelt vast dat de exploitant nog steeds geen lastenboek heeft ingediend. Ook de bestendige deputatie heeft trouwens de aanvraag voor een sorteermachine in het stort verworpen omdat er nog steeds geen rehabilitatieplan is.''

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees