Luna levert eerste pup af bij zeehonden

BLANKENBERGE -
Luna, één van de residentiële zeehonden van het Sea Life Centre, heeft zondagnacht het leven geschonken aan een gezonde pup. Het centrum verwacht in de eerstkomende maanden nog een blijde gebeurtenis bij de zeehonden.

Luna werd negen jaar geleden in het wild geboren en werd kort na geboorte door haar moeder in de steek gelaten. De zeehond die half blind is werd kort daarna opgevangen door de zoo van Histhals in Denemarken. De trotse vader Boomer, het enige mannetje onder de zeehonden, is zeven jaar oud en werd in de zoo Esbjerg geboren. Beide zeehonden verblijven sinds 1998 in het Sea Life Marine Park.

Marinebiologe Nathalie de Pauw: ,,Wij hadden sinds enkele maanden het vermoeden dat Luna zwanger was. Dit werd bevestigd na een routinecontrole enkele maanden geleden, met bloedstalen. De bevalling is zeer goed verlopen en de moeder ontfermt zich over haar baby met de grootste zorg. Voorlopig kunnen wij het geslacht van onze jongste spruit nog niet bepalen daar de moeder zeer dicht bij haar jong zwemt. De pup, die zo'n zeven kilogram weegt, heeft nog geen naam maar daarover maken wij ons geen zorgen.''

Nathalie De Pauw vermoedt dat een tweede zeehond, Fano, ook zwanger is. De voorbije maanden is het gewicht van Fano aanzienlijk toegenomen wat een aanwijzing kan zijn voor een nakende geboorte. Het vermoeden wordt versterkt doordat Boomer ook paarde met Fano. Voorlopig worden er geen bloedstalen genomen van het dier. Het is dus met spanning afwachten op een tweede geboorte in juli of augustus.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees