Supporters Racing Mechelen nemen stadion onder handen

,,Wij zijn méér dan hooligans''

MECHELEN -
De supporters van voetbalclub Racing Mechelen geven hun stadion dit weekend een flinke beurt. Er staan schoonmaak- en schilderwerken op het programma en in de hoofdtribune worden splinternieuwe zitjes geïnstalleerd. ,,Mechelen mag weten dat we méér zijn dan een bende hooligans'', zegt coördinator Lars Wybouw. Met dit initiatief hopen de supporters vooral het Oscar Van Kesbeeckstadion van de teloorgang te redden.

De pas opgerichte 'Cel Onderhoud Stadion' van de Werkgroep Supporters vliegt er volgend weekend stevig in. Van tien uur 's morgens tot tien uur 's avonds wordt de hoofdtribune van het stadion volledig onder handen genomen. Een van de supporters is al enkele dagen in de weer met de afbraak van de houten zitbankjes. Zodra de tribune is herschilderd, worden ze vervangen door nieuwe zitjes in kunststof.

,,Het materiaal wordt betaald door de club, de rest is vrijwilligerswerk'', zegt supporter en coördinator Lars Wybouw. ,,We willen dat het stadion er volgend seizoen netjes bijligt voor de viering van het honderdjarig bestaan van de club. Het gaat ook om ons imago. De Racing-supporters genieten geen al te beste faam. Met dit positief engagement tonen we aan dat voetbal ook voor ons in de eerste plaats een feest is en dat wij één grote familie vormen.''

De initiatiefnemers rekenen er ook in stilte op dat supporters die meewerken aan het onderhoud van het stadion, later minder makkelijk geneigd zullen zijn om dingen kapot te maken. Bovendien speelt de vrees voor de teloorgang van het Oscar Van Kesbeeckstadion mee. RCM-voorzitter Marcel Leemans liet al enkele keren verstaan dat het onderhoud van het stadion financieel te zwaar weegt op de club.


Malinwa-gruwel
,,Eén gemeenschappelijk stadion voor Racing en KV Mechelen is op termijn onvermijdelijk'', aldus de voorzitter. ,,Het geld dat beide clubs op die manier uitsparen op het vlak van infrastructuur, kunnen ze investeren in hun elftal.''

Samen met de gehate Malinwa-supporters in één stadion, het idee alleen al is voor de meeste Racing-aanhangers een gruwel. Ze hebben er dan ook gerust een weekendje klussen voor over om hun club in het oude vertrouwde Oscar Van Kesbeeckstadion te houden. ,,Als het onderhoud te veel kost, willen wij gerust een handje toesteken'', aldus Lars Wybouw. ,,In de zomervakantie staan nog andere onderhoudswerken op het programma. We schilderen ook de loketten voor de ticketverkoop en de poorten van het stadion''.

  • Racing-supporters die een handje willen toesteken, kunnen zich nog melden bij Lars Wybouw, tel. 0476-57.12.88.
  • Corrigeer

    IN HET NIEUWS

    Verkiezingen in jouw gemeente:

    POPULAIRE VIDEO'S

    Het beste van Enkel voor abonnees