Lierse middenstand wil parking op Grote Markt

LIER -
De Lierse middenstand wil dat na de heraanleg van de Grote Markt nog genoeg parkeerruimte overblijft. ,,Lier moet bruisend blijven. Het sociale leven speelt zich 's avonds af en velen willen hun wagen niet kwijt in een ondergrondse parking'', zegt Robert Vaes, voorzitter van de Lierse middenstandsraad (LMR).

,,Er moet op de Grote Markt plaats blijven voor wagens. We mogen niet de fout van Antwerpen en Kortrijk maken, die hun Groenplaats en Theaterplein autovrij maakten. Die plaatsen zijn 's avonds helemaal verlaten en geven een doodse aanblik. Het bestuur mag ons dat niet aandoen'', zegt Robert Vaes.

,,Er is al enkele jaren sprake van de bouw van een parkeergarage aan de Florent Van Cauwenberghstraat, in combinatie met de heraanleg van de Grote Markt. Men plant 320 parkeerplaatsen. Nu is er plaats voor 175 wagens op de Grote Markt. Als in de parkeergarage 270 plaatsen komen, dan betekent dat dat op de Grote Markt slechts 50 parkeerplaatsen behouden blijven''.

,,Dat lijkt op het eerste gezicht oké maar men mag het sociale leven 's avonds niet uit het oog verliezen. Veel mensen, vooral vrouwen, durven 's avonds en 's nachts niet in een ondergrondse garage en zullen dan ook wegblijven'', verklaart de voorzitter.

,,We vrezen dat de klanten van de restaurants, tavernes, cafeetjes en vergaderzalen elders een plek zoeken. Als het stadsbestuur zijn plannen doordrijft, wordt het centrum van Lier een doodse boel. Wat ben je met een pleinfunctie voor de Grote Markt, zoals de plangroep Verkeer voorstelt, als er alleen lege kasseitjes overblijven?''

,,Een rondvraag bij de handelaars van de Grote Markt en de omliggende straten leert dat niemand een Grote Markt zonder auto's ziet zitten. Akkoord, maak een mooie autovrije zone rond het stadhuis want dat moet tot zijn recht komen. Maar zorg alsjeblief dat nog genoeg parkeerruimte rest''.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees