Twee jaar cel dreigt voor fietsende overvaller

Overvallen moeten geldproblemen oplossen

EEKLO/MALDEGEM/KNESSELARE/AALTER -
De fietsende overvaller Mark D.W. uit Eeklo pleegde zijn vier gewapende overvallen om zijn financiële put te vullen. Hij heeft zich daarmee enkel dieper in de nesten gewerkt. Er hangt hem twee jaar cel boven het hoofd.

Wekenlang was het Meetjesland in de ban van de fietsende overvaller. De man sloeg tussen maart en september dit jaar toe in Aalter, Maldegem en Aalter. Hij beroofde bank- en zakenkantoren. Opmerkelijk was dat de overvaller zich verplaatste per fiets. Desondanks kon hij nooit worden geklist.

Gisteren werd duidelijk waarom. Mark D.W. koerste weliswaar met zijn fiets weg maar stopte zijn tweewieler verderop in zijn wagen. Zo kon hij telkens probleemloos ontkomen. Pas nadat zijn signalement werd verspreid in de media kon hij worden gevat. Hij werd opgepakt aan zijn werk, nadat hij door vier makkers was herkend en aangegeven.

Mark D.W. (32), loodgieter van beroep, besloot overvaller te worden omdat hij zijn financiële problemen niet meer kon overzien. Zijn zelfstandige zaak was op de fles gegaan, hij had zich omringd met dure vrienden waardoor hij boven zijn stand was gaan leven en op de koop toe liep ook zijn huwelijk op de klippen. Hij nam alle schulden uit het huwelijk op zich en betaalde bovendien maandelijks 320

euro onderhoudsgeld voor zijn beide zoontjes.


Geen rooie duit
Hij ging opnieuw in loonverband werken en gaf zijn volledige inkomen van 1.750 euro af aan het OCMW waar hij in budgetbegeleiding was. Overleven deed hij van het geld dat hij verdiende met klusjes. Tot hij daarvoor bedankt werd en van de ene dag op de andere zonder een rooie duit kwam te zitten. ,,Wat heeft hem toch bezield'', vroeg zelfs zijn advocaat Frank Vande Rostyne zich af. ,,Mark is alleszins een amateuristische overvaller geweest. Hij stelde zijn slachtoffers gerust dat hij hen geen pijn zou doen. Zijn wapen was een alarmpistool en hij was nauwelijks vermomd''.

De openbare aanklager daarentegen tilt zeer zwaar aan de feiten, vooral omdat Mark D.W. al een nieuwe overval had beraamd. Zijn slachtoffers zijn psychisch zwaar geraakt. Vandaar dat er twee jaar cel werd gevorderd. De rechtbank spreekt zich uit op 8

december.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees