Procedureslag rusthuizen laait weer op

WINGENE -
Wie dacht dat er met de afbouw van het OCMW-rusthuis campus Hoogweg in Wingene een einde kwam aan de jarenlange procedureslag, is er aan voor de moeite. Minister Paul Van Grembergen vernietigt immers de aanvraag voor een erkenning van 25 RVT-bedden.

,,Vrijdag is inderdaad een brief toegekomen van de minister waarin staat dat de erkenning niet doorgaat. Zoals het er nu voor staat, hebben we in maart volgend jaar helemaal geen erkenning meer. Uiteraard kijken we momenteel hoe we er een mouw aan kunnen passen'', reageert OCMW-voorzitter Jackie Verhoye.

Op de OCMW-raad eind augustus werd het voorstel meerderheid tegen minderheid goedgekeurd om het OCMW-rusthuis af te bouwen. Reden die toen werd aangehaald was dat het rusthuis verlieslatend was. Na een jarenlange procedureslag bleek een samengaan van het OCMW-rusthuis met het rusthuis van de VZW Sint-Anna niet mogelijk. De oppositie Stem 21 verzette zich ook in de gemeenteraad fel tegen die samengang omdat ze van mening was dat het OCMW-rusthuis zomaar werd weggeschonken.

Bijgevolg werd besloten de activiteiten af te bouwen in de campus Hoogweg en de aanvraag tot verlenging van de erkenning met ingang van 1 maart 2004 voor 25 RVT-bedden in te dienen.


Procedurefout
Die afbouw neemt minister Van Grembergen niet. Via een aangetekend schrijven gericht aan de OCMW-voorzitter vernietigt hij de aanvraag voor erkenning van 25 bedden.

,,De reden die de minister hiervoor aanhaalt is een procedurefout en het feit dat er een actuele behoefte is aan dat rusthuis'', aldus OCMW-raadslid Martine Devisscher van de fractie Stem 21. ,,De vernietiging van de aanvraag van 25 bedden is een belangrijk gegeven en een opsteker voor allen die het OCMW-rusthuis willen behouden'', vindt het raadslid.

De kwestie werd gisteravond aangekaart op de gemeenteraad en komt vanavond ook nog eens ter sprake in de OCMW-raad, die om 21 uur bijeenkomt in het oud-gemeentehuis van Zwevezele.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees