Knokkenaar winnaar van nationale horecawedstrijd

GENT/KNOKKE-HEIST -
Gisteren ging de VLAM op de horecabeurs in Gent voor de vijftiende keer op zoek naar een keukenpiet die het beste gerecht kon bereiden met de vis van het jaar, koolvis. Laureaat werd Frederick Deceuninck van restaurant Jardin Tropical in Knokke-Heist.

Uit veertig ingezonden recepten selecteerde de VLAM vier finalisten voor de kookwedstrijd op de horecabeurs in Gent. Onder de deelnemers waren Frederick Deceuninck van Jardin Tropical en Thomas Van Cauter van restaurant La Villa, beiden uit Knokke-Heist, geselecteerd.

De deelnemers kregen anderhalf uur om hun recept klaar te stomen. Frederick Deceuninck bereidde een in de oven gegaarde koolvis met witte kool, licht gerookt spek, boschampignons, bouillonaardappelen met bieslook. Daarbij voegde hij nog een zachte crème van pastinaak dat afgewerkt werd met olijfolie.

Deceuninck "Het recept is een idee van mijn baas die het restaurant uitbaat. Ik ben in feite nog veel te jong om recepten uit te vinden. Het moeilijke aan het recept is de juiste combinatie te vinden tussen de verschillende ingrediënten. Bij het bereiden ervan moet vooral gelet worden dat de structuur van de vis behouden blijft. Het is de eerste keer dat ik deelneem aan de wedstrijd en het is een ware verrijking. Ik had nooit gedacht om als eerste te eindigen maar het is een opsteker van formaat voor mezelf en mijn keukenhulp Maarten Bogaerts".

Thomas Van Cauter eindigde met zijn recept ex-equo derde.

Voor zijn prestatie kreeg Frederick Deceuninck de "Vis van het jaar"-trofee, een diploma, een cheque ter waarde van 1.250 euro en een dinercheque voor twee personen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees