Stedenbouw meedogenloos voor uitbater frituur op Appelmarkt

VEURNE -
Dirk Delancker, wiens frituur op de Appelmarkt in Veurne vorige week door Stedenbouw verzegeld werd, is radeloos.

,,Ik sta op straat. Ze hebben mij zelfs geen week respijt gegeven om mijn eetwaren nog te verkopen. Dit is geen schoenwinkel. Ik mag alles naar het stort voeren. Het is onmenselijk'', zegt een moedeloze Dirk Delancker.

Dirk Delancker toont de eetwaren die hij mag wegvoeren: worsten, burgers, sauzen, frikadellen en nog veel meer. Hij heeft het allemaal op de grond gedeponeerd. Klaar voor het stort.

,,Mijn advocaat vroeg Stedenbouw een weekje respijt om het eten dat hier stond nog aan de man te kunnen brengen. Maar ze waren meedogenloos. Het kon niet. Gewoon onmenselijk is het'', vertelt Dirk Delancker.

Zijn moeder en zijn echtgenote, die hem een hart onder de riem komen steken, zien de troep met lede ogen aan.


Schulden afbetalen
,,Mijn ouders hebben 30 jaar in de frituur gestaan. Zes jaar geleden heb ik hen opgevolgd. Nooit hebben we, als service voor onze klanten, een dag gesloten. En nu, in één trek, is alles kapot. Ik sta op straat. Wij hebben geen inkomen meer'', aldus de frituuruitbater.

,,Ik wil best een oplossing uitwerken met de overheid, maar niemand laat iets van zich horen. Enkel de bank belt nog om mijn schulden af te betalen. Ik heb 8 miljoen frank in deze frituur geïnvesteerd. Ik houd mij nu nog in, maar over enkele weken zal ik de verantwoordelijken hiervoor aanwijzen. Want zeg nu zelf : is het mijn schuld dat ik destijds een bouwvergunning gekregen heb?'', aldus nog Dirk Delancker.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees