De Hazebrug is plek waar mensen bruggen leggen naar elkaar

Ontmoetingscentrum voor Sint-Juliaan

SINT-JULIAAN -
Het ontmoetingscentrum De Hazebrug in Sint-Juliaan (Langemark-Poelkapelle) werd vrijdagavond officieel geopend. De conceptie nam zes jaar in beslag, de zwangerschap daarentegen duurde amper zes maanden. Het kind - dat de naam De Hazebrug meekreeg - is 365 vierkante meter groot en heeft 265.115 euro gekost.

,,Mijn voorganger Willy Dewilde ligt aan de basis van het project. Nadat beslist was dat er een ontmoetingscentrum zou komen, was iedereen het roerend eens over de locatie: in het hart van de parochie, naast de kerk, naast de school, met ruime parkeergelegenheid. Maar de grond was ingekleurd als landbouwzone en het heeft ons uiteindelijk 6 jaar gekost om een stedenbouwkundige afwijking te verkrijgen. Het resultaat overtreft echter alle verwachtingen'', zegt burgemeester Alain Wyffels.

,,De benedenverdieping omvat een grote zaal van 202 vierkante meter, een bergruimte en sanitair. De zaal sluit aan op het speelplein achteraan. De eerste verdieping herbergt een vergaderzaal voor een 30- á 40-tal mensen'', pikt schepen Dirk Deraeve in.


Ideaal voor alle verenigingen
Vervolgens kreeg Robert De Wandele, de zaalverantwoordelijke, de sleutel overhandigd. Zeer tevreden

Luc Devos bedacht de naam De Hazebrug. ,,Op de hoek van de Hazeweidestraat en de Brugseweg ligt De Hazebrug, als samentrekking van de eerste delen van beide wegen. De Hazebrug is een plek waar mensen bruggen leggen naar elkaar. Misschien leggen ze die bruggen in de rapte, zoals hazen rap zijn?'', aldus Luc Devos.

En de bewoners? ,,Vroeger maakten alle verenigingen gebruik van de zaal in de school. Praktisch is anders. Me dunkt dat iedereen zeer tevreden is met De Hazebrug. Een ruime zaal, een vergaderzaaltje, het is ideaal'', aldus nog Gabriëlle Dewulf.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees