Stad laat visie rond Brepolssite opstellen

TURNHOUT -
Er beweegt opnieuw wat rond de oude Brepolsgebouwen in de Baron Frans du Fourstraat in Turnhout. Het schepencollege duidde maandag een studiebureau aan dat een conceptstudie voor het terrein moet ontwikkelen. De gebouwen staan al jaren te verkommeren.

Wie de echte betekenis van het woord stadskanker wil kennen, moet beslist eens langs de oude Brepolsgebouwen in het centrum van Turnhout wandelen. Al jaren staan de gebouwen, waarvan het kantoorgebouw beschermd is, te verkrotten. De onderhandelingen tussen de eigenaar, de Leuvense projectontwikkelaar Christophe Mulleman, en kandidaat-kopers draaiden de voorbije jaren steevast op niets uit.

,,We hebben nu een studiebureau aangeduid dat een conceptstudie moet uitvoeren'', verduidelijkt burgemeester Marcel Hendrickx. ,,Het bureau zal een visie opstellen met wat er nu precies qua ontwikkeling op het terrein kan gebeuren. Er zijn de voorbije jaren heel veel gesprekken geweest. Ook het stadsbestuur ontving kandidaat-kopers en promotoren. Geen enkele kandidaat had een invulling voor het beschermde kantoorgebouw. Toch wilden ze een realisatie van het project niet daar alleen van laten afhangen. Een vergelijk met de eigenaar werd echter nooit gevonden.''


Duwtje geven
De conceptstudie moet het project nu een nieuw duwtje in de rug geven. Voor de stad moet er in ieder geval een belangrijke woon- en parkeerfunctie in opgenomen worden en zal onderzocht worden of er ook een 8.000-tal vierkante meter, vroeger was er nog sprake van 12.000 vierkante meter, winkelruimte wenselijk is.

Wat dat parkeren betreft spreekt het college niet langer expliciet van een ondergrondse parkeergarage. ,,Dat hangt van een eventuele promotor af. Niet vergeten dat met het cinemacomplex en het zwembad al twee belangrijke functies uit het oorspronkelijke project van Mulleman verdwenen zijn'', besluit de burgemeester.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees