Bevolking inlichten


PAJOTTENLAND

De zes gemeenten van de politiezone Pajottenland moeten dit jaar 1,75 miljoen euro extra ophoesten om de politiewerking te bekostigen. De politieraad is van oordeel dat de bevolking dringend moet weten dat dit vergiftigd geschenk van de overheid niet langer te dragen valt.

Michel Doomst, voorzitter van de politieraad sprak duidelijke woorden. ,,De politiehervorming is discriminerend voor de middelgrote en kleine zones. Onze financiële ruimte wordt met de dag kleiner. De stap naar de rechter is een noodkreet. We reiken nog steeds de hand en zijn bereid te praten. Maar na twee jaar krijgen geen respons van de overheid. Nochtans bezochten we tweemaal de gouverneur van Vlaams-Brabant. Met ons bezwaar van vorig jaar is geen rekening gehouden En van de belofte dat de hervorming de gemeenten niets ging kosten, is niets in huis gekomen''.

Niet enkel in het Pajottenland luidt de alarmbel. Jozef De Borger, voorzitter van de politiezone KLM, meldde dat de gemeenten uit zijn zone ook 1,5 miljoen euro moeten bijpassen. Daarom kwam hij de Pajottenlandse actie in Galmaarden steunen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees