Poststaking in Haacht blijft duren

,,Sorteerders doen wel hun best''

HAACHT -
Alhoewel er maandagmorgen twee extra werkkrachten bijkwamen gingen de postmannen in Haacht toch niet aan het werk. Ze willen dat ingevoerde georoute wordt aangepast. Maandagavond waren hierover onderhandelingen tussen directie en vakbonden.

Uit de mobiele ploeg van Aarschot kwamen twee leden maandagmorgen versterking brengen in het kantoor van Haacht. Maar het personeel dat vorige vrijdag spontaan in staking ging, hervatte het werk niet. ,,De postmannen vinden dat de ingevoerde georoute, waarbij de rondes via de computer worden vastgelegd, eerst dienen bijgeschaafd te worden. Het zijn technische anpassingen, maar die wel heel belangrijk zijn voor de werknemers. Die nemen het ook niet dat de directie de sorteerders verwijt dat ze te traag sorteren. Het rendement is lager omwille van de ingevoerde wijzigingen,'' stelt vakbondsman Francois De Winter (ACV).

Albert Van den Eynde (ACOD) vindt dat de directie de vakbonden negeert. ,,Ik heb vrijdag tevergeefs gewacht op een seintje van de directie. Ik vernam wel dat ze woensdag wilden onderhandelen met de werknemers. Het kan niet dat de vakbonden zouden buitenspel gezet worden. Het zullen dan ook harde onderhandelingen worden. Er gebeuren blijkbaar rare dingen. Ik heb de indruk dat de directie van De Post zich blijkbaar niet erg bekommerd om haar klanten. Het personeel doet dat wel, en ze zijn gefrustreerd dat sommige opdrachten bijna onuitvoerbaar worden met de nieuwe werkregeling volgens georoute. De aanpassingsperiode in Haacht werd trouwens niet opgevolgd door de directie. En blijkbaar is het personeel in Haacht niet alleen met hun grieven. Ook in Bertem en Aarschot hoor ik alsmaar meer onrustige reacties van het personeel.''

Voor de inwoners van Haacht heeft de staking minder aangename gevolgen. De mensen blijven wachten op hun kranten. De loketten zijn open en de bedienden worden er overstelpt met vragen van klanten die informeren naar hun krant of post. Een vrouw verwachte een belangrijke aangetekende zending, maar zal minstens tot morgen moeten wachten om haar poststuk te kunnen ontvangen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees